Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Elmegyek otthonról akkor el...

Elmegyek otthonról akkor el kell búcsúznom a kutyámtól vagy inkább ne tegyem?

Figyelt kérdés

#kutya, elköszönés
2023. febr. 10. 17:50
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Elvileg jobb ha nem, de ha amúgy nem szepás a kutya, akkor tök mindegy.
2023. febr. 10. 17:52
 2/12 anonim ***** válasza:
86%
Feltétlen! Úgy el ne menj, hogy nem köszönsz el tőle. Még zokon veszi! 😎
2023. febr. 10. 18:09
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Én mindig el szoktam köszönni, sőt gyakran azt is elmondom, hogy hova megyek és mikor jövök. :) Nyilván nem érti, de annyira szeretem, és olyan kis társként tekintek rá, beszélgetni is szoktam vele, hogy jól esik ezeket elmondani neki.

Ha szep.szorongásos a kutya, akkor azzal meg sokat kell foglalkozni, hogy oldódjon.

2023. febr. 10. 18:20
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodtan elköszönhetsz, kis simogatástól nem lesz semmi baj. A lényeg, hogy babusgatni, agyonsimizni ilyenkor nem szabad, mert szeparációs szorongás alakulhat ki a kutyában.
2023. febr. 10. 18:24
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Igen, egyetértek. Én is elköszönök tőle. Adok egy puszit a fejére, és megyek.
2023. febr. 10. 19:45
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha nincs szeparációs szorongása akkor nem árt.

Miénk rendben van (menhelyi kutya, felnőttként fogadtuk örökbe, tyúklépésekben szoktattuk az egyedülléthez, de szerencsére jól ment), ezért mielőtt elmegyünk kihívjuk a kinti, előszobai helyére, és bezárjuk a nappali ajtajára szerelt babarácsot (nincs ajtó), ezzel jelezzük, hogy mi megyünk és ő nem jön, mert amúgy csak jelképes, simán át tudná ugrani. Bár mostanra már nagyjából megtanulta, hogy ha nem a kutyás ruhánkat vesszük fel, akkor ő általában marad. :)

Sóhajt egy nagyot, lefekszik a helyére, ilyenkor télen kihozzuk neki a pokrócát is, kap egy jutifalit és egy simit, és mi is szoktuk mondani, hogy hova megyünk és mikor jövünk, tudom, hülyeség :D Ha reggel sietek akkor már vissza sem engedem a nappaliba a séta után, és ha nagyon sietek akkor nem "búcsúzkodom", csak mondom, hogy "szaladok dolgozni, nemsokára jövök". :) Pihen míg nem vagyunk itthon (sokáig kamerával figyeltük mit csinál).

Viszont ha folyamatban van a szoktatás, vagy szeparációs szorongása van akkor azt javasolják ne búcsúzkodjatok tőle, főleg ne hosszasan, hogy "jaj szegény kutyuska, most egyedül maradsz, de majd jövünk, ne félj blablabla", hogy megszokja, ez egy teljesen hétköznapi cselekedet, hogy elmentek. Mi is így csináltuk, amíg szoktattuk, nem simiztük, nem búcsúzkodtunk, hanem a helyére küldtük és elindultunk.

2023. febr. 10. 20:28
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Kutyás programokhoz, sétáltatáshoz általában ugyanazok a ruháim vannak. Ha mást veszek fel, már tudja, hogy maradnia kell és szépen megvárja, míg becsukom az ajtót, majd hallom, hogy nekifekszik. Természetesen elmenéskor mondom neki--sietek haza. :)
2023. febr. 10. 20:30
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván neki is jobb lehet,hogy elköszönsz tőle nem csak lelépsz úgy,hogy ő nem tud róla.Elköszönsz kicsi simi és ennyi.Nem kell 2 órán át búcsúzni tőle,mert az neki se jó.
2023. febr. 10. 22:18
 9/12 NTBS ***** válasza:
100%
Ha teheted köszönj el tőle.
2023. febr. 11. 05:49
 10/12 tothp ***** válasza:
100%
Ez csak neked fontos. Ha jó vele a kapcsolatod, úgyis hiányozni fogsz neki. Ha meg egy kis gengszter, akkor alig várja a zár kattanását, hogy csendes magányában szétszedhessen valamit. Aztán lefekszik és vár...
2023. febr. 12. 07:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!