Egy ilyen kis akármilyen keverék, ha jól van táplálva, sokat mozog, ivartalanítva van, akkor sokáig élhet?
Eddig a családban, rokonoknál fajtatiszta kutyák voltak és egy se élt 12 évnél tovább, volt, amelyik csak 5 éves volt, mikor meghalt, mert mindegyiknek valami fajtabetegsége volt.
Most rábeszéltem a szüleimet, hogy hozzunk ki a menhelyről egy cuki kis keverék kölyökkutyát, mert azt olvastam sok helyen, hogy ők egészségesebbek, ellenállóbbak, életrevalóbbak.
Ti mit gondoltok róla?
Amúgy azt nem néztem, hogy mekkora.
Olyan közepes méretet szeretnénk.
Nem is kicsi, nem is nagy.
Kb akkorát, mint egy spániel vagy egy beagle vagy egy mudi.
15kg körüli kutyust.
Persze, tudom, ezt nem lehet így biztosra megmondani, de kb 10-20kg közötti legyen.
Persze, ha kisebb vagy nagyobb lesz, akkor is már a miénk lesz, csak ha lehet, akkor közepes kölykök közül választanánk.
El nem akarom hinni, hogy Ti minden egyes tenyésztőtől azt az 1-2 példányt fogtátok ki, aki véletlenül beteg. (Amúgy a dp meg nem halálos…)
A törzskönyv az nem az a zöld kiskönyv, amit az állatorvoshoz kell vinni. Egy darab A4-es papír, az van ráírva, hogy Származási Lap. Biztos volt ilyenje mindegyik kutyának?
Nem az én családom az egyetlen, egyre több ilyen esetet hallani, járunk kutyás közösségekbe, egyre több ilyen van, hogy bejegyzett tenyésztőtől való kutyák betegek.
Amúgy ezek mind fajtabetegségek, hiába szűrik őket, ha hajlamuk van rá, kijöhet úgy is egy arra hajlamos fajtán, ha minden őse egészséges volt.
Túl vannak már tenyésztve, mind.
A ritkább fajták, akiket még nem igazgatnak agyba-főbe, azok még nem olyan betegesek.
Ezt már írtad. Akkor is butaság volt, most is az.
Szóval, volt Származási Lapjuk? Vagy neked a zöld kiskönyv jelenti a törzskönyvet?
Illetve, azért elfogyasztottatok jópàr kutyát… nem lehet hogy nem a kutyákkal van baj, hanem a tartási körülményekkel?
Nos, egyre inkább kétségbe vonom azt a tk-t. Ugyanis ha idő előtt halálozik el egy kutya akkor a MEOESZ bevonja… hogy tudnál fotot kesziteni a szarmazási lapokrol. Szerintem kamu, es sima szapis fajtajellegu keverékek voltak…
"Pincserre hasonlit, a miben is?"
Fejforma, fülforma (ilyen színben), a rotinak nem hegyes a füle, és nem ennyire hosszúkás a feje, a tacskónak sokkal hosszabb a füle, és az orra is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!