Létezik olyan, hogy egy kutya akármilyen jó nevelés mellett is seggfej más kutyákkal?
Persze hogy van. Te mindenkit szeretsz? Naugye. Nem csak ivari lehet egy preferencia hanem temperamentum, méret, de akár fajta is.
Annyi viszont az elvárható minimum szerintem, hogyha nem is szimpatikus neki a másik kutya, ne szedje le az arcát. (Ez persze nem vonatkozik arra, mikor magát védi a kutyád.)
Elviekben olyan fajtám van ami kifejezetten szereti más kutyák társaságát.
Hát,ez nagyon félre sikerült.Alig jön ki pár kutyával az is többnyire ugyan olyan fajtájú szuka.
Kanokkal addig jön ki ameddig nem akarnak tőlem simogatást vagy nem szaglásszák meg a szukánkat.
Nekünk sem segített az ivartalanítás de lehet hogy neked van igazad és ivarzás előtt kellett volna..majd legközelebb.:D
Nekunk 3 kutyank van, az egyikuk ilyen nagyon bunko es akaratos. Orokbefogadtuk az elozo gazdajatol, torzskonyves, jo kennelbol, tehat nem szapis idegrendszeri bajos kutya, megis valamit ugy elrontott a gazdaja, hogy a mai napig dolgozunk azon, hogy megertsuk a rigolyait. Nem dominal komolyan, nem pofatlan, nem feszul, baratsagosan es erdeklodoen viselkedik mas kutyakkal, viszont a jatek csak addig jo neki, ameddig o kezdemenyezi es o az, aki kergetozik. Ha fordul a kocka, akkor van, hogy behisztizik es nem hajlando tovabb jatszani, figyelmeztetoen odamorog, odakap, ha nem all le a masik es ilyenkor mindig ertetlenul all a masik kutya elotte, o keg jon vissza hozzank. Sot, kepes visitva menekulni a masik elol, ami tudom, hogy a mi hibank, hiszen az enyem hivta jatekra a masikat, ilyen gyere ide-takarodj jatszma az egesz. Ilyenkor mindig szolok elore a masik gazdinak, hogy ne ijedjen meg, valojaban nem tortent semmi, az enyem azert vinnyog, mert nem tetszik neki, hogy nem o iranyitja a jatekot. Eloszor en is azt hittem, hogy faj valamije, vagy megijed a jatek heveben, aztan a sokadik ilyennel mar leesett a dolog. Semmi sem mukodik, borzasztoan hisztis, kenyes kutya, valoszinuleg az elozo gazdaja ezert valt meg tole, csak hat o nevelte ilyenre es nem is figyelmeztetett, mielott orokbe fogadtuk, nyugis jol nevelt kutyakent volt eloadva.
A legdurvabb az, hogy utana ugyanugy menne jatszani, ugral a porazon es hivja a kovetkezot jatszani, ha meg nem engedem, akkor szinten bevagja a hisztit. Nem tudom milyen traumak ertek ezt a kutyat, eleg nehez vele, pedig van dominans kanom is, de vele siman elbirok, ez a hisztisseg viszont teljesen kifogott rajtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!