Akármilyen keveredésű kutyafajtánál ha képes a szuka megszülni, az utód életképes lesz?
Nekünk anno volt két szomszédunk, akiknek a kutyái valahogy összekeveredtek... a szuka egy tacskó volt, a kan pedig méretileg kb. egy cane corso (rég volt már, pontosan nem emlékszem, hogy milyen fajta volt a kutya, de méretre kb. akkora). Sikeres volt az ellés, a kölyök az kb. akkora lett felnőtt korában, mint az anyja, egy minimálisan talán nagyobb.
De amúgy igen, ez kiszámíthatatlan, szóval ezért sem szabad ilyenekkel kísérletezgetni, mert nem lehet tudni, hogy mi sül ki belőle.
#7-es vagyok.
De amúgy egyszer láttam egy corgi & rottweiler keveréket.. a teste túl nagy volt a pici lábaihoz képest, szóval én egy olyan keveréket nem éppen mondanák ideálisnak. Életképesnek úgy ahogy életképes, de nagyon nem ideális..
Nehéz elképzelnem, hogy egy ennyivel kisebb szukát megtermékenyíthet egy akkora kutya. Már csak a nemi szervek eltérő nagysága is veszélyes, illetve ha az ember nem segít be, pl nem emeli fel a kicsi kutyát, elég érdekes hogyan tudna felpárzani. De ha sikerül is, ha a kicsi kutya szervezetében nőnek a picik, szerintem valamelyest ez befolyásolná a méreteket, tehát nem lenne óriás bébi közöttük. Bár nem tudom, lehet téves a véleményem.
De azt kétségesnek tartom, hogy egyedül, teljesen önállóan és természetes módon ekkora testi különbségekkel rendelkező kutyák felpározzanak. Mert vagy túl kicsi a szuka, és nem éri el a kan, vagy ha valami ok folytán mégis feláll egy rönkre és sikerülhetne, szerintem nem "férne be" a kan. Szóval ez nekem elég hihetetlen. Fordítva még talán-talán, ha mondjuk a bernáthegyit fekve kapja el a kan, és mondjuk nem áll fel a szuka, akkor sikerülhet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!