Magyarországon is ennyire körülményes az örökbefogadás?
Nemrég kertesházba költöztem és gondoltam örökbefogadok egy kutyát a helyi menhelyről. Azt hittem elmegyek, kiválasztom, aztán 10 perc múlva már hozhatom is. Csakhogy nem ilyen egyszerü a történet, ugyanis fel kell mutatni egy számlát egy hónapra elegendő eledelről, és kell legyen legalább 50 négyzetméter zölderület, amit előtte ellenőriznek is. Ezzel már ki is zárják a lakásban való kutyatartást. Ja, és végig kell hallgatni egy 30 perces előadást a kutyákról. Ez a bürökrácia már el is vette a kedvem az egésztől, így kutya nélkül jöttem haza.
Mire jó ez az egész? Azért teszik ilyen magasra a lécet, mert gondolják, hogy egy 10 éves keverék félszemü sánta kutyának jobb sorsa van a menhelyen ketrecbe zárva, mintha mondjuk valaki egy 40 négyzetméteres panelba fogadná?
Menhelyen nem altatnak azért mert nincs hely!
Előzőkkel egyetértek
Menhely válogatja, nekünk 2 mentett kutyánk is van. Írni kellett egy bemutatkozó levelet amiben magadról írsz és a lakhelyedről. Utána telefonon beszéltünk, majd jött a személyes találkozó, szerződés írás, 30 eFt kp és már velünk is volt az első eb.
A másodiknál is hasonlóan zajlott a procedúra annyi különbséggel hogy megkellett nézni egy közös sétával hogyan viszonyulnak egymáshoz a kutyák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!