Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tiltsa a törvény a fülvágást?

Tiltsa a törvény a fülvágást?

Figyelt kérdés
Milyen büntetés járna érte? Bevan tiltva egyáltalán a fülvágás?
2010. okt. 3. 19:04
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
19%
nem, semmien fajta kutyának nem lehet vágni a fülét, még versenyből is kizárják érte. nyilván azt a kutyát nem amelyiknek még akkor volt vágva mikor lehetett, de az meg benne van a törzskönyvben
2010. okt. 3. 19:28
 12/25 anonim ***** válasza:
23%
Gondolj csak bele mit érezhet szegény kutyus.Kíváncsi vagyok mit tennél ha a te fülednek állnának neki és elkezdenék szabdalni.
2010. okt. 3. 19:28
 13/25 anonim ***** válasza:
öö..hogy mi van benne a törzskönyvben?
2010. okt. 3. 19:29
 14/25 anonim ***** válasza:
87%

Egy: a fülnek semmi köze a gerinchez. De gondolom a farok csonkolásra gondoltál

Kettő: Nem állatkínzás. Nem okoz neki fájdalmat, nem okoz maradandó károsodást. És mielőtt rákezdene a szokásos mantrára, csak megjegyezném vannak fajták amik eleve farok nélkül születnek.

Három: Nem divat. A dobermann nem divatkutya, és eredetileg nem divatból találták ki ,hogy csonkolni kell.

A fül és farok csonkolás miatti hiszti már erős túlzás. Tessék inkább az igazi állatkínzókkal foglalkozni.

És még mielőtt megint rákezdené valaki , nem vagyok híve a csonkolásnak, és nem baltával járó őrült vagyok aki minden az útjába akadó kutya fülét levágja.

Csak egyszerűen ne beszéljünk már ekkora baromságokat, hogy állatkínzás! Nem az !

Na, most majd úgy tízen fognak lepontozni, és mondják el, hogy az különféle testrészeimet is vágjuk akkor le.

2010. okt. 3. 19:31
 15/25 A kérdező kommentje:
10 hetes a kiskutya
2010. okt. 3. 19:40
 16/25 A kérdező kommentje:
Dantes! Én teljes mértékben igazat adok neked,nem divatból szeretném kupírozni a fülét,a dobermann nem divatkutya! Menjetek végig egy utcán 10 házból hány háznál látsz dobermannt? Maximum 10 ből 1 háznál van dobermann.
2010. okt. 3. 19:43
 17/25 A kérdező kommentje:
Tehát akkor engedi a törvény itthon magyarországon,megnyugodtam,köszi.
2010. okt. 3. 19:44
 18/25 hell-ikon ***** válasza:
100%

[link]

De talán az erre vonatkozó törvényt, vagy magát az állatorvosodat kéne erről megnézni/megkérdezni (pláne, hogy idén nyáron módosult)

Egyébként az ilyen műtéteket leginkább 5-8 hetes korban lenne leginkább ideális elvégeztetni.

2010. okt. 3. 20:12
 19/25 anonim ***** válasza:
100%
11 hetes horig levágathatod a fulit de aztán má az allatorvos se valalja el.
2010. okt. 3. 20:29
 20/25 anonim ***** válasza:
50%
szerintem egy dobi szép vágott füllel és az sem elhanyagolható, hogy mivel nekik nagyon érzékeny a fülük a fájdalomra, jobb is csökkenteni a sérülékeny felületet.
2010. okt. 3. 21:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!