Lehetséges, hogy a tenyésztője bántotta?
Szia!
Minden lehetséges természetese. Miért nem kérdezed meg őle mi lett a kutyával???? Ha hazudik azt úgyis ki lehet szúrni.
A kiállítást hanyagold! Gondolj bele, ha a saját gazdájától fél, mekkora stressz lenne neki egy idegenekkel teli hely. Csak rontana a helyzeten.
Szerintem először vidd el kutyasuliba, ott hozzászokhat az emberek és kutyák közelségéhez, és szakemberek segíthetnek neked a szocializálásban.
hogy mi történt vele az lehet hogy soha nem derül ki, de azt mondom nem is ez a fontos, hanem hogy újra bízni tudjon és ez most rajtad múlik!
Sok sikert hozzá, és ha valamiben segíthetek írj e-mail bármikor.
Én nem feltétlenül a tenyésztőt okolnám. Általában, ha tényleg jó hírű hely, akkor nem hiszem, hogy bántotta. Viszont, azt el tudom képzelni, hogy a kutyát kölyök korában trauma érte. Ez lehet akár az is, hogy egy nagyobb kutya neki ment, vagy épp, amikor nem figyeltek rá egy ember bántotta. Ezt sajnos nem lehet kideríteni.
Próbáljatok vele kutyák közé menni, kutyaiskola, stb. Egyelőre ne várjatok csodát, az ismerősöm pulijának fél év kellett a kibontakozásra, de azt a kutyát valóban bántották. Amit tehettek: türelem, szeretet és mutassátok meg, hogy Ti nem fogjátok bántani, és hogy biztonságban van.
Hasonló természetű belga juhász kutyánk volt. Vele az történt, hogy kiskorában egy másik kutya csúnyán megharapta. onnantól kezdve az idegenktől félt, bizalmatlan volt.
Nagyon érzékeny kutyus lett belőle később, rendszeresen megsértődött ha rászóltunk valamiért, de borzasztóan szerett minket és ragaszkodott hozzánk. Igaz "lelkis" kutyus volt. =) Lehet hogy ilyen kutyus lesz ő is.
Foglalkozz vele sokat, tőrődj vele minden nap. Sztem a kutyasulit is az után lenne érdemes kipróbálni miután már teljes a bizalom köztetek.
Egy alomban különböző temperamentumú kölykök vannak.Van amelyk falkavezér típusú és van amelyk félénkebb. Szerintem a te kutyusod az utóbbi és lehetséges, hogy ráadásul tényleg még valami trauma is érte.S: Vagy túl korán szakították el a családjától.
Jobb, ha nem akarattal viszitek be a házba, hanem saját szándékából megy be. Hiszen ez olyan neki, mint egy "kötelező rossz". Próbáljátok jutalomfalatkákkal, játékkal becsalogatni és akkor jó élményként marad meg benne.
De szerintem jobb lenne, ha felhívnád a tenyésztőt, ő talán többet tudna segíteni.
A tenyésztő válasza hülyeség!
Attól nem fél egy kutya, mert idősebb korban került gazdihoz (megjegyzem a 4 hónapos kor még nem is számít olyan idősnek!)
nem foglalkoztak vele, nem lett szocializálva, nem ismert meg új dolgokat, mint emberek, állatok, kutyák, környezeti hatások ezért lehet ilyen.
Gondolom betették valahova amíg el nem viszitek és nem nézett rá a kutya sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!