Mitől lett hirtelen ilyen népszerű az Akita és a Shiba inu?
Mindig felkapnak egy fajtát. A '80-as években a pekingi palotapincsi meg az uszkár volt a divat. Aztán a tacskó. Aztán a yorkshire terrier. Meg a csivava.
Egész Japán meg a japán kultúra divatosnak számít most, talán ezért.
Anno mikor én az első kutyámat választottam, direkt olyan fajtát néztem, ami illik hozzám, az életvitelemhez és könnyen kezelhető. Így lett uszkárom. Küllemre pedig marhára nem tetszett, húztam is a szám, mikor az összes kutyaválasztós teszten az uszkár jött ki. :D
Szóval a
Szóval azt gondolnám valami más oka is van ennek a népszerűségnek.
Szívesen meghallgatnék egy gazdit, hogy miért döntött így :)
A legtöbb ember nem nézi a fajta vagy a kutya személyiségét és tulajdonságait. Csak küllemre választ.
És míg 20 éve ezek a fajták nem voltak elérhetőek, ma már azok. Csak nézd meg, ha bejön a klee kai, mindenki azt fog majd tartani. Vagy az, hogy nincs tele az ország MAS-okkal, csak azért van, mert még nincs szaporító (ne is legyen), kevesen tenyésztik és baromi drága fajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!