Hogy fogadjunk örökbe úgy egy kutyust, hogy otthon már van egy (többi lent)?
Nagyon szeretnék menhelyről örökbe fogadni egy kutyust, viszont otthon már egy 2,5 éves kis spánielünk. Róla annyit érdemes tudni, hogy nagyon energikus, iszonyatosan makacs, ugyanakkor tud nagyon szófogadó lenni és hihetetlenül okos. Már mikor először egyedül otthon hagytuk sem szedett szét semmit és azóta sem csinál hasonlókat sem. Az emberektől eléggé tart, nehezen barátkozik idegenekkel. Idegesn kutyushokhoz mindig oda akar menni, addig húz+hisztizik, amíg oda nem megyünk, viszont hamar "meg is unja őket". Mindig ő az, aki hamarabb elmegy mást szimatolni, bár az is igaz, hogyha utána még mindig ott van a másik kutyus, vissza kell menni hozzá. Plusz olyan helyzet is akadt, hogy bár ő volt a kisebb, mégis ő esett neki a másik kutyusnak és azt vettük észre, hogyha felénk közelítenek nagyon féltékeny tud lenni (nem bántja a másik kutyust, de mindig közénk áll és védelmezően-játékosan ráugrik a másik kutyóra).
Ha van tapasztalatotok, hogy ebben az esetben hogy érdemes menhelyről kutyust befogadni, miket érdemes tenni ezügyben, esetleg mi hogy készüljünk fel, szívesen fogadom a tanácsokat és köszönöm előre is:)
#8 Ennél nagyobbat nem is tévedhettél volna:D
Tudod mi hogy szoktunk sétálni? Úgy, hogyha meglátunk egy másik kutyát, elkezd hisztizni, majd megindulunk felé és megállunk. Egyrészt én nézem a gazdát is, hogy ő engedné e a kutyáját, másrészt a másik kutyát is próbálom felmérni, hogy mennyire lehet hozzá odamenni. És ezek után még mielőtt odaérnénk pluszban rá is kérdezek, hogy oda lehet-e menni, mennyire játékos, stb. Ja és póráz nélkül soha, ez a másik alap dolog.
De nem értem hányszor kell még leírnom, hogy nem kellen full ismeretlenben elítélni a másikat....bár ha a most leírt dolgokba bele tudsz kötni, kérlek tedd meg.
#10 Tudod mit, igazad van! Akkor 2 kutya fog hisztizni a póráz végén, hiszen 100%, hogy a menhelyi kutyusnak is teljesen ugyanolyan lesz a jelleme, mint az otthoninak:)
Igazad van, lehet rosszabb is :D mondjuk pl ha pórázreaktív
Egyébként remekül eltanulják egymástól a hülyeséget, arra számíts. Ezért mondják, hogy az első kutya legyen rendben és csak utána jöjjön a második.
Remélem mindenki megnyugszikm ha azt mondom, hogy ennyi komment után próbálom jobban megnevelni séta közben is és ha nem megy, újra elviszem suliba/külön oktatóhoz!
Amúgy a pórázreaktív mit akar jelenteni?:D
Én azt tanácsolom neked, hogy itt senkivel ne foglalkozz.
Menjetek el a menhelyre először kutyus nélkül és ott mondjátok el, hogy van már egy kutyusotok és, hogy ő milyen. Ott pedig a menhely eldönti, hogy van e a számotokra megfelelő kutyus ott. Megismerkedtek vele, majd pár találkozás után összehozzátok a ti kutyusotokkal.
Akkor fogjátok csak látni, hogy kijönnek e igazán+ a menhely alkalmazottjai is meggyőződhetnek róla, hogy jó kapcsolat lesz a két kutya között.
Itt nálunk a közeli menhelyen például lehetőség van “élménynapra” a kiválasztott kutyussal, ami annyit takar hogy egy teljes napot tölthettek együtt vele a menhelyen kívül a saját kutyátokkal. Ez szerintem egy tökjó lehetőség, hiszen ti is látni fogjátok, hogy menni fog e a dolog.
Másrészt, ha a menhely látni fogja a kutyátokat és ők úgy ítélik, hogy esetleg nem alkalmas arra, hogy vigyetek mellé egy társat, akkor ezt közölni fogják úgyis ők veletek.
#14 Nagyon szépen köszönöm! Ilyesmi válaszokban reménykedtem és ezek tényleg sokat segítenek!
#16 Ezt a választ is köszönöm szépen, fogalmam sem volt róla, hogy létezik ilyen, de néhány dologban tényleg ráismertem a kutyánkra. Abban még esetleg tudnál segíteni, hogy hogy lehet ezekről leszoktatni, hogy kell tanítani őket?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!