Jót tesz a kutyának, ha nem engedem, hogy rajtam kívül más is megsimogassa vagy etesse?
A kaja oké, a simogatás nem.
Bár ennél elborultabbat is hallottam már, itt a környékünkön egy amerikai akitát azért nem visznek ki sétálni a kb 50nm előkertből, nehogy túl szociális legyen és ne védje a házat...
Szerencsétlen állat kölyök kora óta csak nyomorog azon a zsebkendőnyi területén.
Az ilyen elvárások valósak lehetnek területőrző kutyáknál.
A simogatást letilthatod, annak sok következménye nincs a kutya életére. Ha vendégek jönnek,megtanítod a kutyának, hogy elhúzódjon tőlük, maradjon a helyén. Így nem lesz simogatás.
A "csak én etem"-nek van némi hátulütője. Ha a kutya olyan, és valóban nem eszik más által adottból, ha a gazdával valami történik, gondot okozhat. Nem minden kutyát lehet rá megtanítani.
Csak en etetemnek az az ertelme, hogy pl meg akarjak mergezni vagy le akarjak kenyerezni, azt ne fogadja el.
De ha a gazdival tortenik valami, az tok mas, helyzet, elobb utobb ennie kell, ha nagyon ehes lesz, ez letfenntartas.
De ha amugy etetve van rendesen, akkor ne fogadjon el mastol semmit.
Kajat csk toled.
Simit fogadjon mastol,ha epp annak az illetonek megengeded.
Csovesnek,ciganynak nem szoktam engedni a simit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!