Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Jót tesz a kutyának, ha nem...

Jót tesz a kutyának, ha nem engedem, hogy rajtam kívül más is megsimogassa vagy etesse?

Figyelt kérdés
Fogalmam sincs hol meg mikor, de egyszer hallottam, olvastam valami hasonló kutyakiképzési módszerről, és igazából csak érdekelne mennyire valid, milyen hatása van a kutyára hosszútávon, és ha van esetleg valami linketek egy leíráshoz róla, azt is szivesen fogadom.

2023. jan. 20. 18:27
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
87%
Mármint olyanoknak se, akikkel egy háztartásban él?
2023. jan. 20. 18:32
 2/13 A kérdező kommentje:
Igen, vagy ha egyedül élek, és vendégek jönnek se. Nincs kutyám, szóval tényleg csak elméleti síkon kérdezem.
2023. jan. 20. 18:38
 3/13 anonim ***** válasza:
92%
Az etetés esetében még hasznos is lehet, hogy megtanítod neki, hogy idegentől ne fogadjon el kaját, de azt nem értem, hogy miért ne simogathatná meg más.
2023. jan. 20. 18:44
 4/13 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem nem jó az, ha nem tud kapcsolódni más emberekhez a gazdán kívül, egyszerűen nem látom hogy mi lehet az előnye.
2023. jan. 20. 18:55
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

A kaja oké, a simogatás nem.

Bár ennél elborultabbat is hallottam már, itt a környékünkön egy amerikai akitát azért nem visznek ki sétálni a kb 50nm előkertből, nehogy túl szociális legyen és ne védje a házat...

Szerencsétlen állat kölyök kora óta csak nyomorog azon a zsebkendőnyi területén.

2023. jan. 20. 18:57
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Van egy ilyen ismerősöm, németjuhászt csibészeltet, vadít, nem engedte közel senkihez egész gyerekkorában, ma már ha 2 méteres körzetébe mész, neked ugrik ok nélkül.
2023. jan. 20. 19:02
 7/13 anonim ***** válasza:
87%

Az ilyen elvárások valósak lehetnek területőrző kutyáknál.

A simogatást letilthatod, annak sok következménye nincs a kutya életére. Ha vendégek jönnek,megtanítod a kutyának, hogy elhúzódjon tőlük, maradjon a helyén. Így nem lesz simogatás.

A "csak én etem"-nek van némi hátulütője. Ha a kutya olyan, és valóban nem eszik más által adottból, ha a gazdával valami történik, gondot okozhat. Nem minden kutyát lehet rá megtanítani.

2023. jan. 20. 19:04
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Csak en etetemnek az az ertelme, hogy pl meg akarjak mergezni vagy le akarjak kenyerezni, azt ne fogadja el.

De ha a gazdival tortenik valami, az tok mas, helyzet, elobb utobb ennie kell, ha nagyon ehes lesz, ez letfenntartas.

De ha amugy etetve van rendesen, akkor ne fogadjon el mastol semmit.

2023. jan. 20. 21:16
 9/13 anonim ***** válasza:
80%

Kajat csk toled.

Simit fogadjon mastol,ha epp annak az illetonek megengeded.

Csovesnek,ciganynak nem szoktam engedni a simit.

2023. jan. 20. 22:31
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Meg kell találni az egyensúlyt, addig okés a simi, amíg a kutyád hallgat rád. Olyan kutyát, akit épp hívna vissza a gazdája vagy csak a felugrálást tiltaná, nagyon nem illik simogatni, mert pont az fog benne rögzülni, hogy ezt neki szabad és másokkal is meg fogja csinálni, akik nem díjazzák, illetve a behívásra is csak egy opcionális lehetőségként fog tekinteni, ami sok veszélyes szituációt idézhet elő.
2023. jan. 21. 07:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!