Igaz hogy a yorkik nem tudják visszatartani a vizeletüket?
azért kérdezem mert a barátunknak van 2 yorkia 2 évesek és mindig bepisilnek.és az anyukám mondta hogy nem lehet őket szobatisztaságra nevelni,mert nem tudják visszatartani és bepisilnek.és ezért nem kaphatok yorkit.:(
ha ez igaz akkor tudnátok ajánlani olyan kistestű kutyát aki visszatudja tartani vagy jelzi hogy kikel menni-e?
nem tudok sokat ezekről a kutyákról:D
de ez sztem NEM nagyon igaz...
a kutyák még fajta között is eltérőek.szerintem aza barátod lehet, hogy rosszul csinált valamit a szobatisztasági oktatás alatt, vagy mitudom én.
esetleg rászoktathatod a macskaalomra is(miért ne?) hamár annyira olyann kutyát szeretnél.
Akkor a barátod lusta tanítani. Nekem yorkim van 2 hónapja teljesen szobatiszta, most fél éves. 5-6 óránként szoktam kivinni, ha nem vagyok itthon bezárom a házba, hazajövök 5-6 óra múlva, és teljesen tiszta minden.
Ne haragudj de a barátod hülyeségeket mond. Egyik barátnőmnek bichonja van, ő 1 éves és még mindig nem szobatiszta. Mondani mindent lehet, de ez emberi lustaság, nem a kutya hibája.
a barátodnak és a kutyáinak sürgős segítségre lenne szüksége!!!
egy yorkie is vissza tudja tartani a vizeletét sőt, minden kutya -így ők is ösztönösen nem piszkít a saját életterébe!!!
egy kiegyensúlyozott egészséges kutya nem csinál ilyet!!!
Tudod ennek mi az oka? Az, hogy nincsenek megnevelve, és szobatisztaságra szoktatva. Az ismerősötök mit tesz annak érdekében, hogy leszoktassa őket erről?
Az én yorkim 2-3 hét után teljesen szobatiszta volt, és nem pisilt a lakásban.
Annyi, hogy amikor reggel fölkeltünk, és nem siettem le vele, akkor nem bírta tartani:) De ez tök normális egy pár hónapos kutyusnál.
Ilyenkor azt csináltam, hogy fölkeltünk, azonnal a karomba vettem (mert ott azért nem pisilt be) fölkaptam egy gatyát, pulcsit, és mentem le vele.
Kölyökkorában volt olyan néha, hogy amikor nagyon örült, becsurrantott 2-3 cseppet, de erről is leszokott.
Illetve amikor tavaly ivartalanítva lett, akkor pisilt be párszor, valószínűleg fájt a vágás nyoma, és nem bírta visszatartani.
4 éves lesz, és a mai napig ott van a szobámban egy kutypelus letéve. Körülbelül másfél éve nem pisilt rá, pedig ha nagyon nem tudná visszatartani, akkor ott elintézhetné.
Van, hogy 8-10 órát is visszatartja, de szerencsére ritka, hogy erre szükség van.
Mond meg anyukádnak, hogy ez egy hatalmas butaság, nem igaz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!