Ez nagy őrültség lenne?
Azt tanítottam meg a kutyámnak, hogy csak séta közben pisilhet, kakilhat, és a lakásban és a kertben nem.
Viszont most úgy hozta az élet hogy nem tudok annyit, és olyan hosszúkat sétálni vele, és arra gondoltam hogy építek egy rámpát.
Úgy értem hogy egy rámpát a kerítésig, onnan pedig mégegy rámpát le az utcára. Ezen az én engedelyem nélkül közlekedhetne ki és be akkor amikor csak akar wczni. Kimegy, elvégzi a dolgát és bejön. Olyat szeretnék amit vissza tudok hajtani ejszakára hogy be ne jöjjön valami betörő.
Amúgy éjszaka eddig se pisilt se kakilt, mivel nem mentünk sétálni. De reggel természetesen elmentünk sétálni. És el is fogunk menni.
Az, hogy napközben ne jöjjön be ember még lesz oldva ugyanis amint melegebb lesz, ki fogok menni a kertbe dolgozni. Vagy csak simán olvasni/telózni, ilyenek.
Nagyon nagy hülyeség lenne? Mondjuk valószínűleg igen.
Az ötlet, hogy építesz egy rámpát a kutyád számára, hogy kimehessen és bejöhessen a lakásba azt gondolom, hogy lehet egy ötletes megoldás a problémádra. Bizonyosodj meg róla, hogy az rámpa biztonságos és stabil, hogy a kutyád ne eshessen el.
Azt javasolnám, hogy mielőtt építenél egy ilyen rámpát, beszélj egy kutyadentistával. Ők tudnak adni tanácsot a kutyád fizikai képességei és általános egészségi állapota alapján, hogy megbizonyosodj róla, hogy ez a megoldás megfelelő lesz-e a kutyád számára.
Azt is javasolnám, hogy a kutyának ne tanítsd meg, hogy
Azt is javasolnám, hogy a kutyának ne tanítsd meg, hogy csak séta közben pisilhet és kakilhat, hanem inkább oktasd meg őt arra, hogy hol és mikor csinálja ezt, hogy ez összeegyeztethető legyen az életeddel. Például oktathatod meg őt, hogy a rámpán kívül kakiljon és pisiljen, vagy olyan helyet választhatsz a kertben, ahol ez megengedett.
Emellett, azt is fontos tudni, hogy a kutyák idővel megtanulják, hogy hol és mikor csinálják a dolgukat, de ez időbe telhet, és sokat kell dolgozni rajta, és türelmetlennek kell lenni. A megfelelő edukációval és támogatással, a kutyád örömmel fogja megtanulni, hogy mikor és hol pisilhet és kakilhat.
Ez tuti kamu, troll kérdés. Ki építene rámpát, amikor nyitva lehet hagyni egyszerűen a kaput? Továbbá miért ne végezhetné el a kutya a dolgát egy rövid, akár 5-10 perces séta alatt?
Szóval kamu.
Nem kamu, gondoltam rá de nem fogom megcsinálni mert nem lehet.
Amúgy 8as, tudod mennyi kutyát látni póráz nélkül sétálni? El nem tudnád képzelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!