Ez nagy őrültség lenne?
Azt tanítottam meg a kutyámnak, hogy csak séta közben pisilhet, kakilhat, és a lakásban és a kertben nem.
Viszont most úgy hozta az élet hogy nem tudok annyit, és olyan hosszúkat sétálni vele, és arra gondoltam hogy építek egy rámpát.
Úgy értem hogy egy rámpát a kerítésig, onnan pedig mégegy rámpát le az utcára. Ezen az én engedelyem nélkül közlekedhetne ki és be akkor amikor csak akar wczni. Kimegy, elvégzi a dolgát és bejön. Olyat szeretnék amit vissza tudok hajtani ejszakára hogy be ne jöjjön valami betörő.
Amúgy éjszaka eddig se pisilt se kakilt, mivel nem mentünk sétálni. De reggel természetesen elmentünk sétálni. És el is fogunk menni.
Az, hogy napközben ne jöjjön be ember még lesz oldva ugyanis amint melegebb lesz, ki fogok menni a kertbe dolgozni. Vagy csak simán olvasni/telózni, ilyenek.
Nagyon nagy hülyeség lenne? Mondjuk valószínűleg igen.
Ha arra van időd, hogy a kertben olvass/telózz, akkor arra miért nincs, hogy 10 percre kimenj a kutyáddal az utcára?
Egyébként meg ha az utcán végzi el a dolgát, akkor is ki kell menned és felszedned utána a piszkot.
Nem látom létjogosultságát az ötletednek, de már az is furcsa, hogy a kutyád nem végezheti el a dolgát a kertben.
Nem tudom eldonteni, hogy ez a kerdes komoly-e 😂😂😂😂
En is napi haromszor-negyszer setalok a kutyaval, de az egeszsegugyi setak 5 percesek, szoval egyreszt nem ertem, ennyire miert nincs idod, masreszt meg akkor ott a kert, ra lesz kenyszeritve, hogy hasznalja, ha nem viszed setalni.
Ennyi.
Hát ez macerásabb mint ha te magad vinnéd ki.
Vegyél egy ilyen kagyló alakú gyerek homokozót, facebook marketplacen van használtan is 4 ezer ft. De tescoba is sokszor van nem sokkal drágább. Megtöltöd homokkal és kész az átmeneti wc.
A gazdának kötelessége kerítésen belül tartani a háziállatot. Utcán kizárólag pórázon vezetve tartózkodhat.
Nézz utána a jogszabálynak, ne okozz magadnak problémát.
Szóval hamvába holt ötlet.
Nem értem, hogy miért van az ötleted a rámpával megbonyolítva, de amúgy az egész koncepció furcsa egy olyan embertől, aki elvileg napi 3-4x sétáltatja a kutyáját, úgy, hogy van kert (én pl csak 1x viszem őket egy nagyobb körre.)
A szöveg végéből arra következtetek, hogy otthonról dolgozol, így végképp nem értem, hogy miért ne tudnád 5-6 óránként kivinni a kutyát 5-10 percre (mondd azt, hogy te voltál wc-n, ettél, ittál stb.)
Tehát lényegében hagyod, hogy a kutyád kimenjen az utcára szökni. És ha elindul macskára, másik kutyára? Vagy csak egy ismerős után az úttesten át?
A kutya nem lehet felügyelet nélkül közterületen! Ezt törvény tiltja, de a legalapvetőbb felelősség tudattal is homlokegyenest szemben áll! Ha nem vagy képes még az állatvédelmi törvények betartására sem, mi a fenének neked kutya?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!