Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Egy lakásban lehet 3 kutyát...

Egy lakásban lehet 3 kutyát tartani?

Figyelt kérdés

Egy nagy lakásban élek. Már van 2 kutyám. Egy Máltai Selyem, és egy Bichon Havense. A Bichon Havense az első kutyám. Fiú, és 1 éves, júniusban lesz 2. A Máltai Selyem "mentett" kutya. Röviden a Máltai Selyem kutyámat a vásárban találtam, mikor mentem nadrágot venni magamnak. Koszos volt, és egy kenelben, egy újságon feküdt. Megvettem, mert annyira sajnáltam, hogy nem tudtam ott hagyni. A Máltai Selyem kutyám is fiú, és 6 hónapos. Már nem lakok a szüleimmel, úgyhogy nem kell az engedélyük. De úgy tudom hogy egy lakásban csak 2 kutya lehet, de nem tudom biztosan. A fajtát még nem döntöttem el. Igazából nem ilyen Bichon méretű kutyákban gondolkodtam. Például Mudiban, meg ilyenekben gondolkoztam. A Bichon Havense-ém, és a Máltai Selymem nagyon jól kijönnek. A Bichon Havense-ém ugatós, de a lakásban olyan nyakörv van rajta, ami akadályozza hogy ugasson, így a szomszédokat nem zavarja. A Máltai Selymem meg egyáltalán nem ugat. Mindkettő kutyámat rendszeresen sétáltatom. Minden nap kiviszem őket a futtatóra, 1-másfél, néha 2 órára. Itthon is játszok velük, tanítom őket. Jól neveltek. Orvoshoz is rendesen viszem őket. Mindkettőjüket ugyanannyira imádom. Röviden törődük velük. Ha 3 lenne, szerintem akkor is ugyanígy menne. Csak az a baj, hogy nem tudom hogy egy lakásban lehet-e 3 kutyát tartani. Lehet? És ha lehet, akkor milyen fajtát válasszak? Tarthatok Mudit?

20/Nő

#kutya #lakás #mudi #bichonhavense
2023. jan. 2. 17:25
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
69%
A helyi állattartási rendelet szabályozza az egy lakásban tartható kutyák számát. Városokban többnyire két kistestű kutya van engedélyezve egy lakásban.
2023. jan. 2. 17:30
 2/21 anonim ***** válasza:
81%

Lehetni lehet. Csak a nm van meghatározva kutyánként.

Azt azért tegyük tisztába, hogy az nem mentés, ha egy szaporítót pénzelsz, ha azt támogatod, hogy még több kutya jusson erre a sorsra, mint a máltai keveréked. Az, hogy te megveszel egy ilyen kutyát és támogatod ezt az üzletet, pont olyan rossz emberré és felelőtlen gazdává tesz, mint amilyen maga a szaporító és eladó. Miért sejtem, hogy a másik kutyád is szaporítótól van?

Ha pedig egy bichonra elektromos nyakörvet raksz, az azért már a legalja. Ha egy ugatásról sem tudsz lenevelni egy bichon jellegűt, minek kell ennyi kutya?

2023. jan. 2. 17:32
 3/21 anonim ***** válasza:
93%
Ha nagyon sok idod, energiad, penzed is van az ellatasukra, es meg vagy 15 evig igy tervezed az eletedet kutyakkal, akkor persze. Mindenki sajat maga erzi a hatarait, nekem a 2 kutya pont eleg, nem kifejezetten problemasak, imádják egymast, mar nem szedik szet a lakast sem, de ez most pont jo igy.
2023. jan. 2. 17:34
 4/21 A kérdező kommentje:
Épp azért írtam hogy "mentett". És a Bichonomat már nevelem le az ugatásról. Az egyik ismerősöm is ilyen nyakörvet használ a Mudi kutyájára. De nem megrázza a kutyát. Olyan mint egy szúnyog csípés. És nem fogom felhamozni a kutyákat. Nekem elég 3.
2023. jan. 2. 17:35
 5/21 anonim ***** válasza:
66%
Hát persze, hogy lehet. Akár még 3 disznót, meg lovat is. A takarmány kukoricát tárolod a lépcsőházban te vidéki "fődműves"!
2023. jan. 2. 17:37
 6/21 A kérdező kommentje:
Az előzőt a másodiknak írtam. A hatmadiknak, és az elsőnek köszönöm.
2023. jan. 2. 17:38
 7/21 A kérdező kommentje:
*harmadiknak
2023. jan. 2. 17:41
 8/21 anonim ***** válasza:
95%
Mudit? Nem. Egyrészt lefáraszthatatlan, abszolút nem illik a városi környezetbe, nem neki való, másrészt imádja a saját hangját.
2023. jan. 2. 17:50
 9/21 anonim ***** válasza:
85%

Nem birsz most se a kutyaddal, minek neked meg egy? De tenyleg. Foleg egy mudi, akinek munka kell meg kokemeny farasztas, a ket kutya osszesen nem kivan annyi foglalkozast, mint o egyedul, ha lakasban akarod tartani.

Minek? Nem ertem.

Ahelyett, hogy inkabb elmennel a vegsokig, kutyasuli, trener, akarmi es probalnad megnevelni a kutyat, de nem, te nem, csak rabaszod a nyakorvet aztan a kovetkezo kutyan gondolkozol.

Miert?

2023. jan. 2. 17:52
 10/21 anonim ***** válasza:
90%
Igen ha nagy házban 2-3 kistestű is jöhet csak bírd godnozni őket ez a te felelősséged.
2023. jan. 2. 18:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!