Milyen kutyust fogadjunk örökbe?
Szeretnénk örökbe fogadni egy kutyát. Kertes ház, a kert kb.300 nöl (minusz a ház alapterülete), de ebből reggeltől délutánig csak kb.150 nm lenne az ő birodalma, mert a munkánk miatt tárva nyitva a kapu, muszáj a kutyust elkerített helyre tenni, de szerintem 150 nm nem kevés. Kb.du 5-től az egész kertben garázdálkodhat, persze a szabályok betartásával :=). Rossz időben, hidegben - no meg ha éppen vágyik rá - bejöhet a házba, a földszinten a konyha kivételével bárhová, emelet tilos.
Gyerekek vannak, így valamilyen közepes termetű, békés, játékos, de megbízható, jó jelzőkutyát szeretnénk.
Szerintetek milyen fajták keverékét keressük, vagy éppen kerüljük el?
Kedves Utolsó! Nagyon köszönöm a tanácsot! Ilyesmire gondoltam! A tacskók ezen jellemvonásáról már hallottunk, azt is hallottam már, hogy pl. a snauzer nagyon ugatós, a pulinak nehéz rendben tartani a bundáját, ezért nemigen lehet kerti kutyiként a lakásba is beengedni, hogy a rotweilver veszélyes lehet a gyerekre, ha nem profi neveli, hogy a német juhász idővel elhülyül, stb. Persze nem tudjuk, hogy ezekből mi az egyes emberek egyéni véleménye és mi az általánosítható információ. Mivel kisgyerekek mellé jönne, fontos, hogy kiegyensúlyozott, nyugodt, de játékos természetű kutyus legyen, bár nyilván nem engedjük, hogy bárki is gyömöszölje, de mégsem mindegy, hogy hogy viseli a gyerekzsivalyt, rohangászást, stb. Biztosan vannak olyan keverékek, amik kimondottan gyerekbiztosak. Ebben kérek igazán segítséget.
Az előző oldali linkek közül Panka és Jamie szerelem első látásra, de sajnos csak egy kutyust tudunk most magunkhoz venni. Közben utánaolvastan a border collinak, ő tényleg nagyon gyerekbarátnak tűnik. Jamie fekete mosolygós, rosszcsont gombszemei fogtak meg minket :), Jaj, de nehéz! Menhelyre már ki sem merünk menni, mert onnan - bár kutyussal, de - mindig sírva jövünk el, mert olyan sok kutyust ott kell hagynunk. 16 éves korom óta csak menhelyi vagy utcáról befogadott kutyáink voltak. Eddig a menhelyekről csak öreg kutyust hoztunk el, akik még mésfél-két-három évet boldogságban tölthettek nálunk. De nekik többnyire már inkább nyugalom kell, nem szeretik a zsivalyt, féltik a játékaikat, sokszor rigolyásak. Most szeretnénk egy fiatalabb kutyust, de persze lehet felnőtt.
Szerintem labrador, golden, bernipásztor keverékek kiváló családi kutyák. Amúgy meg minden csak nevelés kérdése, én pl. masztiffokkal nőttem fel, akik állítólag szintén kiszámíthatatlanok, mégsem esett soha egy karc se rajtam.
A borderrel az a gond, hogy ő munkakutya, és ha nem tudsz neki elfoglaltságot adni, feladatot, rendszeres közös akciót, sok-sok foglalkozást, akkor az iszonyú eszét rombolásra használja. Szerintem inkább ne munkakutyát válassz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!