Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Örökbe fogadjunk-e demodexes...

Levendula05 kérdése:

Örökbe fogadjunk-e demodexes kutyust?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Egy menhelyen kinéztem egy édes (kistestű)kutyust, de az info-ban azt írták róla, hogy brutál demodexes.Aki ismeri ezt a betegséget: mennyire lehet kikezelni, mennyi idő alatt, mennyire "macerás" és milyen költségvonzatai vannak? Van egy másik kutyám is ő elkaphatja? Köszönöm!

2010. ápr. 15. 13:30
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

[link]

tartsátok külön amíg meggyógyul ;)

2010. ápr. 15. 13:38
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Gyógyítható betegség, de 2-3 naponta fürdetni kell a kutyát 3-4 hétig. Utána már nem fertőz, addig külön kell tartani a másik kutyától. Mi is fertőző bőrbeteg kutyát fogadtunk örökbe. Más állatokkal is együtt tartottuk lakásban, de nem engedtük érintkezni őket. Szerencsénk volt, senki nem kapta el és ma már mindenki egészséges. Én nagyon örülök, hogy őt örökbe fogadtuk. A menhelyen nem volt mód a kezelésére, csak otthoni körülmények között. Szóval az általad kinézett kutyának nagyon kell a segítség. Más nem fogja betegen befogadni, ott pedig nem tudják gyógyítani. Tájékozódj az állatorvosotoktól a kutya kezeléséről és vágj bele, ha biztosan tudod vállalni. Nagyon szép dolog lenne Tőled őt választani és meggyógyítani, de csak felelősségteljesen tedd! Én drukkolok!:-)))
2010. ápr. 15. 15:42
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Na, itt tisztába kell tenni valamit. A demodex nem fertőz!!! Az a rühatka, ezt nem lehet egyik kutyáról a másikra érintkezéssel átvinni. A szőrtüsző atkával egyébként is a kutyák 99%-a fertőzött, de annál a kutyánál, akinek erős, egészséges az immunrendszere nem tud elszaporodni és betegséget okozni. Kezeléssel elmúlik, de én azért biztos, ami fix rendszeresen használnék nála demodexre is ható spot-ont (pl. stronghold) és immunerősítő szereket (pl. immunovet).
2010. ápr. 15. 21:45
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Azt hittem ez fertőző, bár már olvastam, hogy minden kutyában megtalálható, csak ha legyengül az immunrendszerük, akkor súlyosbodhat.
2010. ápr. 16. 10:37
 5/6 anonim ***** válasza:
Bocs, akkor valamit kevertem más bőrbetegséggel. Köszönöm én is az információt!
2010. ápr. 16. 20:26
 6/6 anonim ***** válasza:

Sokan hiszik azt, hogy a szőrtüsző atka is olyan, mint a rühatka. Sajnos nem. Azért sajnos, mert ez ugyan nem fertőz, de sokkal nehezebb is kiirtani, mint azt. Egy példa. Ez a full-demodexes kutya a cégnél jelent meg pár éve. Napokig együtt volt a cég 2 másik kutyájával, mire megtudtam és segítséget tudtam szerezni számára. A 2 céges kutyának az égvilágon semmi baja nem lett, pedig gyakorlatilag egy házat használtak.

[link]

2010. ápr. 17. 11:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!