Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan lehet rászoktatni a...

Hogyan lehet rászoktatni a kutyit hogy bírja a durrogtatást?

Figyelt kérdés
2022. dec. 29. 19:08
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
12, köszönöm a korrekt választ!
2022. dec. 29. 20:24
 12/18 NTBS ***** válasza:
95%
Szerintem sehogy.
2022. dec. 29. 20:37
 13/18 anonim válasza:
4%
Ahogy szoktuk. Gázpisztollyal kell lövöldözni a közelében. Csak kösd meg előtte! Pár nap és megszokja. Így sem vadászatnál, sem önvédelemnél nem lesz gond.
2022. dec. 29. 21:07
 14/18 A kérdező kommentje:
15, köszi!
2022. dec. 29. 21:08
 15/18 anonim válasza:
3%

15. vagyok. Hasznos, és reális választ adtam, miért vagyok lepontozva?

Mekkora retek xar ez az oldal, meg az itteniek.

Pedig ezek erre valók, lövéshang + apportírozás. [link]

2022. dec. 29. 21:19
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Volt régebben egy erdélyi kopónk, ő elég jól bírta a durrogást, fiatalon kevésbé, később eldugta a fejét, de nem sírt, nem csinált műsort. Az utolsó kutyánk ellenben nagyon érzékeny volt az égdörgésre és a petárdákra, alig lehetett vele bírni. Szabályos idegbeteg lett tőle! Hogy aztán mi volt az oka, nem tudom, mert különben nagyon vagány kutya volt. De menhelyről fogadtuk örökbe.
2022. dec. 29. 21:25
 17/18 A kérdező kommentje:
17, én felpontozlak, de tele van elmebeteg, magát kutyaszeretőnek és szakértőnek valló pszichopatával az oldal
2022. dec. 29. 21:25
 18/18 anonim ***** válasza:

Azt már sokan írták, hogy fokozatosan kell az ingert bevezetni és ez hónapok munkája is lehet, így ezt nem részletezném.

Szerintem az is fontos, hogy a kutyát közbe ne csak hagyjuk a rettegésébe, legyünk nyugodtak, határozottak, ne kezdjük el babusgatni és lehetőleg adjunk neki valami feladatot, amit jól tud és azért kapjon sok jutit és dícséretet, de az is szuper, ha játszunk vele. Nekem az jött be, ha úgy teszek, mintha nem érteném a félelme okát és nem is nagyon látnám, hogy fél, a pici feladatok után meg a megszokottól nagyobb a dícséret, pörgetem is a kutyát, mert úgy vettem észre, hogy az izgatottságból nehezebb a félelembe csúszni, mint a nyugodt viselkedésből.

Egyik kutyámnak a félelme annó agresszióba csapott át (a fény felé futott, felugrott és ugatott a levegőben), a másiknál ez színtiszta menekülésben és pánikban jelent meg (bebújt valahova és reszketett) és van egy középső is, akinek sok rokona vadászott, őt pont nem hatja meg az egész.

Nem feküdtem igazán rá a témára, mikor volt lehetőség, akkor dolgoztam az ügyön, nem vettem külön fegyvereket, mégis sikerült azt elérnem, hogy a mennydörgésbe sétálni is tudjunk, tüzijátékkor meg normálisan viselkedjenek a szobában.

2022. dec. 30. 00:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!