Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A szomszédomba odaszokott...

A szomszédomba odaszokott kóbor kutyák, gyakrabban az esti órákban a saját kapumhoz közeledve támadnak. Van köztük egy aki irányítja a többit, de ha egyedül van nem olyan bátor. Mit tanácsoltok?

Figyelt kérdés

2022. dec. 27. 18:43
 1/9 anonim ***** válasza:
87%

Szólj a gyepmesternek.

Ha rádtámad paprika sprayal meg kell kínálni 2-3e forint.

2022. dec. 27. 18:52
 2/9 anonim ***** válasza:
84%

Gyepmestert hívni,hogy szedje őssze a kóbor kutyákat.

Falkában támadnak a kutyák.

Régebben a környék tele volt kóbor kutyákkal, egyedül voltak nem volt gond,de ha 3-4en már falkába verődtek akkor a kutya sétáltatoknak nem volt egyszerű. Nem egyszer volt,hogy alig mertük a kutyákat lehozni mikor flangáltak az utcába sokszor csak a ház körül sétáltunk hogy mielőbb haza érjünk ha gond van. Akkor sajnos támadnak.

Mielőbb ki kell hívni a gyepit,hogy fogják be a kutyákat. chipet néznek,ha nincsen akkor 14 napig keresik a gazdát aztán örökbe adják őket ez a protokoll.

2022. dec. 27. 18:54
 3/9 anonim ***** válasza:
Azonnal gyepmestert hívni.
2022. dec. 27. 19:04
 4/9 A kérdező kommentje:
Hívtam 30 000 Ft/kutya. Ha nem fizetek ki se jönnek.
2022. dec. 27. 19:06
 5/9 A kérdező kommentje:
A paprika spray pedig nem biztos, hogy célba talál.
2022. dec. 27. 19:08
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Akkor a rendőröket hívdd ki.
2022. dec. 27. 19:10
 7/9 A kérdező kommentje:
Sok mindent nem tudok.
2022. dec. 27. 19:13
 8/9 anonim ***** válasza:
87%

Nem tudom, hol van az a hely kérdező, de ha falu, akkor jó eséllyel nincs gyepmester; ahogy például nálunk és a környéken van. Nem érdemes szerződést kötni, mert nincs annyi kóbor kutya. Akkor a válaszokban szereplő gyepmesternek szólás nem lehetőség. (Néhány éve volt, hogy autóból napokig láttam egy kóbor kutyát, aztán megálltam az útba eső, városszéli gyepmesternél. Azt kérdezte, hogy a városhatár jelzőtáblán erről van-e a kutya, vagy túl, mert utóbbi esetben oda se megy.)

Ha nincs gyepmester, akkor az önkormányzati hivatal jegyzőjét lehet értesíteni. Ilyen esetben ő a felelős, és egyben intézkedésre jogosult elsőfokú hatóság. Valószínűleg úgy tudja megoldani, hogy az önkormányzat erre az esetre szóló szerződést köt környékbeli gyepmesterrel. Bár, tapasztalat, hogyha telített a telep, akkor nem fogja vállalni. Ilyenkor van a „mindent megetettünk, de sajnos semmit sem tehetünk” esete. Remélem nem lesz, de ha baj történik, akkor az RTL-en lehet nézni, hallani, hogy mi történt, és hogy a lakosok elmondják ki mindenkihez fordultak; a hivatali, hatósági személyek meg egymásra mutogatnak.

Ezt azelőtt írtam, hogy a kommentjeid megjelentek. Eszerint, az önkormányzatnak nincs szerződése gyepmesterrel. Bármennyi is az ára, a jegyző feladata az intézkedés; mert az önkormányzat jogszabályi feladata a közterület rendjének a biztosítása, nem a polgároké. De az önkormányzat nem hatóság, hatóságként a jegyző feladata eljárni. Sejtem, hogy nem lesz ínyükre a 30 ezer Ft-os kutyaegységár.

A rendőrség sem alkalmas tanács; nem történt akár állatot, akár embert károsító kutyatámadás. Ráadásul, hivatkozni fognak a jegyzők feladatköréről szóló jogszabályra. Ki lehet próbálni.

2022. dec. 27. 19:19
 9/9 A kérdező kommentje:

Én is így gondolom, köszönöm. Írok is neki.

Aki foglalkozik kutyákkal - mert gondolom nem 1-2 nap mire elszállítják őket - ilyen esetben hogy célszerű viselkedni támadás esetén?

2022. dec. 27. 19:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!