Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kinti kutya délután bejöhet,...

Kinti kutya délután bejöhet, éjszaka viszont kint van. Mennyire tesz ez rosszat a téli bundájának?

Figyelt kérdés
Egy 8 éves labradorom van, világéletében kinti kutyának lett nevelve. Szigetelt háza van, amibe szalmát is raktam, hogy ne fázzon. Az előszobába időnként bejöhetett (tovább amiatt nem, mert nagyon hullik a szőre, illetve nem akartuk nagyon beszoktatni), és most ahogy jöttek az esős napok, gyakrabban volt, hogy séta helyett behoztam inkább és itt volt velünk, trükköztünk vagy csak szimplán dögönyöztem. Napi 2 sétája van egyébként, reggel és este, napközben pedig 5-10 percekre kimegyünk hozzá egy-egy meeting közötti időben. Tavaly egy betegsége miatt aludt már bent a kutya, illetve ha barátokkal megyünk nyaralni, akkor is bent alszik a házban, úgyhogy nem ismeretlen neki a terep, el tudna aludni bent. Viszont én nem szeretném újra beszoktatni, továbbra is napközben vagy délután bent lehetne, séta, etetés és alvás lenne a menetrend. Mennyire lenne ez gond a bundájára nézve? Nem fázna kint, ha minden nap be lenne engedve, mert akkor és úgy tudunk vele szociálisan is eleget foglalkozni? (Mmint pl a konyhában főzünk, közben végig mesélek neki, a gyerekek tanulnak és őket is látja, elmegyünk mellette, kap simit is, stb.)

2022. dec. 11. 22:15
1 2
 11/13 NTBS ***** válasza:
47%
Inkább éjszaka legyen védett helyen. Napközben jobban el van kint.
2022. dec. 12. 10:33
 12/13 anonim ***** válasza:
74%
Nekem 12 éves németjuhászom van. Ő napközben elvan a kertben, be sem akarna jönni. Éjszakára én is beengedem az előszobába, már évek óta így csináljuk, nálunk nem kavart be a vedlésbe. Az előző kutyánkkal is ezt csináltuk.
2022. dec. 13. 11:19
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk ezt a logikát nem értem, hogy délután még bemegy, de estére már nem...

Valóban nem jó 22-23 fokból mindig kiengedni a mínuszba, így nem növeszt rendes téli bundát sem. Nekünk labrador-golden keverék van, illetve még ki tudja mi van benne, de főleg ezek. Szalmával bélelt, szigetelt ólja van. Ha egész éjszaka fagy, akkor beengedjük a melléképületbe, ahol olyan 12-15 fok van állandóan. Mi úgy foglalkozunk vele szociálisan is, hogy télen is kint vagyunk és ott foglalkozunk vele, másrészt télen is van munka a kertben.

2022. dec. 15. 14:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!