Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Az a jobb egy 9 éves kutyának,...

Az a jobb egy 9 éves kutyának, ha költözik velem külföldre, vagy az, ha marad?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Jelenleg 8 éves a kutyám, jövőre költözöm külföldre, és van lehetőségem a kutyámat is vinni.

De tanácsot szeretnék kérni, mert nem tudom, mi lenne neki, egy relatíve idős-középkorú kutyának a jobb. (közepes testű, őszül, de viselkedésre még nem érződik rajta, hogy nagyon öregedne)

Eddig itthon laktam a szüleimnél vele együtt, az egyik napi sétára mindig anyum viszi, de hivatalosan én vagyok a gazdája és én is "neveltem", én jártam vele kutyasuliba, stb., de nagyon ragaszkodik anyumhoz is. Én nagyon szívesen vinném, de azt szeretném tenni, ami a kutyának a legjobb, és nem hiszem, hogy már nagyon rugalmas lenne, nem tudom, nem lenne-e neki túl stresszes egy teljesen idegen környezet, hosszú utazás, meg az anyumtól való elszakadás együttvéve, nem egy mai csirke már. :(

Szerintetek? Ti mit tennétek?

2022. dec. 1. 10:52
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

A kutyák nagyon rugalmasak, valóban, de ha édesanyád teljes mértékben át tudja és szeretné vállalni a kutya körüli teendőket, akkor inkább hagyd itthon. Idegen környezet, csak te lennél neki, és egy új országban, új emberek között, új munkahelyen nem az az evidens, hogy rohansz haza azonnal a munkaidő végével. És a 9-esnek is lehet igazsága: nem ugyanaz, ha néha pár órára hagyod egyedül a kutyát, vagy minden nap 7-8 órát egyedül van.

Azt írod, hogy tudnál vele foglalkozni ugyanannyit, mint eddig, de eddig nemcsak te foglalkoztál vele, hanem egy másik ember is, tehát neked mostantól 2x (vagy majdnem 2x) annyit kéne vele foglalkozni, így számold. Gondolom anyukád vitte el sétálni napközben, nem? Ez ki fog esni, hiszen egyedül élsz ezentúl.

Az lehet még átmeneti megoldás, hogy kiköltözöl, berendezkedsz, elkezded az új életed, és majd egy fél év múlva meglátjátok, hogy viseli a kutya, hogy viseli anyukád, mennyi szabadidőd lesz az új életedben, és ha még mindig vinnéd, akkor sem késő.

2022. dec. 1. 16:14
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!