Az a jobb egy 9 éves kutyának, ha költözik velem külföldre, vagy az, ha marad?
Sziasztok!
Jelenleg 8 éves a kutyám, jövőre költözöm külföldre, és van lehetőségem a kutyámat is vinni.
De tanácsot szeretnék kérni, mert nem tudom, mi lenne neki, egy relatíve idős-középkorú kutyának a jobb. (közepes testű, őszül, de viselkedésre még nem érződik rajta, hogy nagyon öregedne)
Eddig itthon laktam a szüleimnél vele együtt, az egyik napi sétára mindig anyum viszi, de hivatalosan én vagyok a gazdája és én is "neveltem", én jártam vele kutyasuliba, stb., de nagyon ragaszkodik anyumhoz is. Én nagyon szívesen vinném, de azt szeretném tenni, ami a kutyának a legjobb, és nem hiszem, hogy már nagyon rugalmas lenne, nem tudom, nem lenne-e neki túl stresszes egy teljesen idegen környezet, hosszú utazás, meg az anyumtól való elszakadás együttvéve, nem egy mai csirke már. :(
Szerintetek? Ti mit tennétek?
Attól függ, hogy ki és hogyan tudna vele foglalkozni, illetve a korára való tekintettel, hol tudtok neki jobb orvosi ellátást biztosítani.
Például itt nagyon megbízható és jó orvosotok van vagy sem, külföldön valószínűleg ebben is magasabbak az árak (neked beleférne a többi kiadás mellett?)
Családi kutyus, hol lenne többet társaságban, családtagokkal?
Kutyák jobban bírják a környezetváltozást, csak emiatt nem hagynám otthon, de lehet, hogy kint meg nem tudnék vele annyit foglalkozni.
Én nemrég költöztem, igaz nem külföldre. 3 kutyám van, az egyik 12 éves, a másik kettő fiatal még. Én is sokat gondolkodtam, hogy hozzam-e magammal az öreget, de végül ő maradt szüleimnél. Szintén hasonló okok miatt, pl. hogy 12 év alatt még soha nem volt egyedül hagyva, ott élt mindig, ott szokta meg a helyet, itt pedig minden új, stresszes, sokszor lenne "egyedül", amíg dolgozok. Jobb neki ott, ahol eddig volt.
A másik kettő jött velem, nekik is, még 2 hónap után is nehéz megszokni itt, az első pár hét borzalmas volt, most már kezd javulni.
De honnan tudod, hogy birni fogja? Most lehet engem lepontozni, attol meg ez az igazsag, hogy nincs egyedul napi 8-10 orat. Az, hogy elmentek bevasarolni meg elmentek ide-oda alkalmankent, tokmindegy. Az nem rendszeres! O pedig egyik naprol a masikra legalabb heti 5 nap egyedul lenne. Ez tok mas.
De mindegy kerdezo,latom hiaba magyarazom :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!