Mit gondoltok a vegetáriánus kutyakonzervekről?
Pl:
Én nagyon elítélem egy kutya (vagy bármilyen ragadozó) vegetáriánus táplálását, de úgy gondolom húskonzervvel keverve egész jó vitamin forrás lehet. Enyémek szeretik a spenótot, répát, burgonyát. Én egyébként Rocco konzervet (70% hús) adok nekik a táphoz, illetve heti 1x tojást. Most próbaként rendeltem egy ilyen vega konzervet, hát kíváncsi vagyok :D
Valaki próbálta már kiegészítésként esetleg?
Vegyesebb! De nem fele-fele. Az állati fehérjének nagyobb arányúnak kell lennie. Hogy pontosan mennyi, tessék utánaolvasni.
Ne akarjunk istent játszani, jobban tudni, mint százezer éves evolúció. A kutyafélék is meg a macskafélék is ragadozók, az annak megfelelő fogazattal és emésztőrendszerrel. Azon belül a kutyafélékre vegyesebb táplálkozás jellemző mint a macskafélékre.
Az ember mindenevő. A felnőtt ember már képes akár teljesen vegán táplálkozással is fenntartani magát, és mivel felnőtt, meg ember, ez az ő dolga.
Értem én, hogy az ember hajlamos emberi tulajdonságokkal felruházni az állatvilágot, tehát antropomorfizálunk, de nem kényszeríthetjük az állatokat természetes biológiai adottságaikkal ellentétes táplálkozásra csak azért mert mi emberek mindenevőként esetleg megtehetjük, hogy radikálisan szabályozzuk a táplálékbevitelünket.
Tessék már fölnőni.
Én nem etetem vegaként a kutyámat, szóval nem értem miről beszélsz. Minden tápban van valami még a hús mellett, általában rizs, burgonya vagy borsó. Most hogy melyik kutyánál mi válik be, ki kell tapasztalni. Szerintem, ha havi 1x kapnak egy ilyen vega konzervet húskonzervvel keverve, attól baja nem lesz. Olyan helyen ahol zöldség, gyümölcs terem sok kutya magának "szüretel", már ameddig szezonja van.
Az persze már nem oké, ha csak ilyen vega konzervvel meg vegetáriánus táppal etetik.
Ne keverjétek a kutyát a nyúllal. Krumpli főleg nem való a kutyának, nyúlnak se.
Jó minőségű nagy hustartalmú étellel kell etetni a kutyát.
A 40-50 dekás kutyákkal nem tudom mi a helyzet, nekik lehet jó a répa konzerv de egy 30kg feletti kaukázusinak ez nem táplálék
Igen, meglesznek mást is.
De össz táplálék szintén az nem meghatározó. Az én németjuhászom is el-el "lopott" egy egy diót amit megtört és kiette a belét, a héját pedig kiköpködte
Kerdező,
Igazad van, nem jeleztem, hogy neked csak ezt a részt szántam, azt is csak pontosításként:
"Vegyesebb! De nem fele-fele. Az állati fehérjének nagyobb arányúnak kell lennie. Hogy pontosan mennyi, tessék utánaolvasni."
A többit azoknak írtam akik azt vegán ideológiát propagálják, hogy rákényszeríthetjük társállatainkat a saját agymenéseink követésére, akár megerőszakolva a természet törvényeit is. Itt vannak, ne legyen kétséged, olvasnak, pontozgatnak...
Egyébként természetesen van az állati fehérje mellett növényi kitöltőanyag a normál kutyaeledelekben, jobb esetben minőségi anyag tudományos alapon meghatározva optimális arányban vagy ahogy gyakoribb, az állateledel gyártó cég érdekeit előtérbe helyezve, olyan alapanyagokat használva amely biztosítja hogy alacsony áron is nyereséggel lehessen eladni a terméket.
Az egész vegetárianizmus egy idiótaság. Ostoba emberek hóbortja és sok mindenbe bele sem gondolnak.
Egyrészt abba, hogy ha az emberek nem ennének húst, akkor a haszonállatok többsége kihalna, mert ki akarna hobbiból tartani pl. tehenet, bivalyt, zsírdisznót, birkát, stb. Ezeket az állatokat senki sem tartaná csak úgy hobbiból, mert egyszerűen túl nagyok. A törpe változataikon kívül az összes többi kihalna.
Másrészt az egyre brutálisabb növénytermesztés sokkal jobban kizsigereli a földet, mind az állatok, hiszen a műtrágya, a pétisó és minden vegyszer, amit a földbe nyomatnak egyre inkább csak tönkreteszi azt. Mérgezi, egyben a műtrágya előállítás sokkal több káros anyagot bocsát a levegőbe, mint amennyit az összes tehén valaha fingik. Mert ugye ez az újabb agybaj, hogy a tehén, birka telefingja és böfögi a légkört...
Azt persze elfelejtik, hogy az 1950-es években még több millió elefánt és orrszarvú élt a Földön, amik testméretre 6-8 tehénnek felelnek meg. És akkor még a bölényekről, egyéb nagy növényevőkről szóba se kerültek...
Szóval egyszerűen rákenik az állatartásra az egészet.
Most kitalálták, hogy a kutyák is egyenek növényi dolgokat. Az, hogy az a kutyának egészségtelen, leszarják. Ember még el tud vegetálni (érdekes ugye, hogy a szó magyarul azt jelenti, hogy tengődik, sanyarog) növényen, de komoly fizikai munkához már neki is kell az állati fehérje.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!