Rossz ember vagyok, ha a kutyámnak új gazdát keresek, mert én nem tudom megadni neki, amire szüksége lenne?
Hát szerintem próbálj ki olyan sportokat első körben, amik le tudják fárasztani: Bikejoring, dogscooter, canicross, puller, engedelmes feladatok, van egy csomó aktív elfoglaltság, ami leköti, nem is kell vele aktívan foglalkozni (logikai feladatok, szimatszonyeg, lickimat stb.)
Jót akarsz, de egy nagy mozgas és feladatigenyu kutyának elég kevés eséllyel fogsz normális gazdit találni, mert annyi ilyen gazdikereső van, mint égen a csillag. Inkább neked kellett volna átgondolni azt, hogy mivel jár egy kutya.
Ha m fajtatiszta, akkor kicsit nagyobb a gazdisodási esélye.
Ha tényleg mindent próbáltál, akkor jó megoldás lenne egy másik gazdi, de egy nagy mozgásigényű kutyának baromi nehéz megfelelő gazdit találni. Feladatozással nem tudnád lefárasztani? Sokszor jobban fáraszthatók a kutyák feladatokkal, mint mozgással. Az én kutyámnak például egy óra aktív feladatozás egyenértékű 10-15km túrával, mászkálással.
Ha még a feladatozós fárasztást nem próbáltad, érdemes tenned egy próbát, hátha bejön, és nem kell megválnod a kutyádtól.
Én is így döntöttem egyszer. Most is sokszor eszembe jut, vajon mi lehet a kutyussal.
Ismertem a férfit, akinek odaadtam, de költségvetési csalás miatt börtönbe került, én meg elkoltoztem azóta, szóval rossz érzés hogy nem tudom mi van a kutyussal.
Egyébként úgy lettünk barátok, hogy rátaláltam amikor betekerte magát valamivel, már alig mozgott, de megmentettem az életét. Vagy 3 hónapot volt kb nálam.
Ha belefér anyagilag, kipróbálhatnád a napközit is. Ez a viszem/hozom, vagy viszik/hozzák nappali ellátás. Nem minden városban elérhető, legtöbbször a kutyapanzióknak van ilyen többletszolgáltatása. Esetleg ha csak panzió van a környéken, rákérdezhetnél, hogy vállalnak-e csak nappali ellátást.
Egyrészt megőrző olyan körülmények között, ahol nem tud rombolni, másrészt igény szerint napközben is foglalkoznak vele, lefárasztják testileg, agyilag. Neked kellene kérned a napi több alkalmas foglalkozást is.
Ha kipróbálod, arra is figyelj, hogy másnap-harmadnap mennyire örömmel indul a kutyád reggel. És tanácsos más forrásból is utánanézni az intézménynek.
Lehet, pár évig is szükség lehet erre, vagy nem minden nap, csak heti pár alkalommal. Aztán ahogy idősödik, esélyesen neki is csökken a napi mozgásigénye.
Felelőtlen ember vagy, ennyi. Kissé gerinctelen is. Rossz ember akkor vagy, ha ezt a kutyát eldobod, majd később veszel helyette egy másikat. Ha elkezdesz életekkel játszadozni.
Honnan van a kutya? Gondolom nem tenyésztőtől. Annyi pénzt és felelősség tudatot nem tettél bele, igaz?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!