Átlagos keresetű emberek. Ki hogyan változtatott az állatai etetésén az eledelek árainak drasztikus emelkedése miatt?
Sajnos sok embernek már az is gondot okoz, hogy befizesse a megemelkedett rezsi számláit és társai. Látom, hogy a menhelyek, a szervezetek is bajban vannak, mert horror áron vannak a tápok, sok ember le is mond az állatáról, mert egyszerűen tudja, hogy a kevés fizetéséből nem tud neki olyan körülményt biztosítani, amit eddig.
Nekem cicáim vannak, de az ő eledeleik is emelkednek. Régen ugye a zooplus volt az egyik legolcsóbb, de már ott is kb hasonló árak vannak, mint a többi oldalon, nincs igazán nagy különbség egyes eledelek közt.
Eleve nem hittem az 5 me még több ezer Ft/kg árú “szuperprémium” parasztvakításoknak, tehát kerestem egy rendes minőségű, de megfizethető árú tápot. Ez is drágább lett, de nem okoz gondot a megvétele. Amin spórolni kezdtem már régebben, az az alom, mert rájöttem, hogy az aldis meg a sparos is simán tudja azt, amit napi takarítás mellé kell. Játékuk van elég, de ha eljutok odáig, hogy nem tudok nekik venni, akkor házilag gyártok majd.
Ja és persze alap a benti tartás és az ivartalanítás. Mondjuk igaz, akiknek nem, azok úgyse költenek a kiscicákra meg a bunyó, elütés stb utáni állatorvosi ellátásra, tehát nem tudnának ezen spórolni.
Én barfozok, ebben szerintem már régebben is nagyobb volt a mozgástér, mert sokszor nem a minőséget, hanem a kényelmet (előre gyártott menük) vagy a brandet fizetették meg a gazdikkal.
Azt már régebben elengedtem, hogy a neves barf boltokból vásároljak, mivel a jó marketinggel elhitették, hogy ez még a hentestől vásárolt, emberi fogyasztásra szánt húsnál is jobb minőség és ennek megfelelően árazták be a húsokat, a csirke és a marha jellemzően drágább volt, mint a hentesnél, a vad hús talán olcsóbb, de az minőségben meg jóval alulmaradt a hentesnél kaphatóval szemben.
Most, hogy a henteseknél is elszálltak az árak nagy tételben vidékről veszem a húst, itt érdemes figyelni az aktuálisan jobban elérhető húsokat, pl. ősszel sok a szarvas, időszakosan vágnak nyulat is jó áron és ezekből betárazunk. Van egy fagyasztószekrényünk is, de még így is olcsóbb, mint a boltban, kicsi a lakás, így szerencsére a fagyasztó nem nyomja meg annyira a villanyszámlát. Csontosnak jellemzően csirkefarhátat adok, ami ugye hatósági áras, persze nem jó, hogy ennyire egyféle a csontos, de figyelem az egészségét, nézetek vérképet, illetve a színhússal, belsőséggel, kiegészítőkkel azért variálok.
Alapvetően egyetértek azzal, hogy ha probléma van, ne a kutyán spóroljunk először, én is inkább a saját költekezéseimet fogom vissza különösen a funkciótlan tárgyak esetében (ruhák, cipők, lakberendezési dolgok), ezekről inkább kétszer is átgondolja az ember, hogy szüksége van e rá, mielőtt egyáltalán felmerül, hogy a kutyán spóroljon. Viszont azt nem gondolom jó iránynak, hogy a saját valódi szükségleteinket a kutya elé helyezzük, azért ha a gazdi teszi tönkre az egészségét és esetleg kórházba kerül, azzal sehogy sem segít a kutyán, szóval itt is meg kell találni az egyensúlyt.
Középkategóriás eledeleket kapnak, mint eddig.
Én meg áttértem a párizsira.
Sehogy.
Sőt azóta egy betegség miatt kénytelen vagyok húst és zöldségeket főzni neki. Nyilván sokba kerül.
De amég nekem van egy szelet kenyerem addig a kutyámnak is. Soha nem mondanék le róla.
Túl van ez gondolva!
A macskáink, kutyáink házikoszton, maradékon éltek évtizedeken keresztűl.
Köszönik jól voltak szépek, egészségesek voltak.
A maiak az alsó középkategóriás konzerveket eszik, se hányás, se hasmenés, szintén jól vannak.
A baj akkor történik, ha elkapatják fiatal korban az állatot, ugyanúgy mint a gyereket.
Aztán már "lejjebb" nem akarja adni.
(pedig az a "lejjebb" sem igazán rosszabb!!!)
Ugyanugy fozok a nagytestu kutyamra . Ugyanazt esszuk. Fott zoldseg fott hus.
Nem erzek valtozast.
A kutyam barmiaron ellatom ugyanezzel az etellel.
Nem lesz beteg soha.
Szerinted mennyi volt az átlagéletkor 100 évvel ezelőtt? Nem csak embernél, az állatnál is. Hm?
Az ősember átlagéletkora 30 év volt.
Pedig nem dohányzott és nem mergezte a levegőt sem a sportkocsijaval..
Fura, mi?
Gondolkozzal kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!