Miért velem teszi ezt a kölyök kutya?
Mivel minden más is (mint mondjuk a tanítás) veled a legjobb buli, ezért azt gondolja, hogy játszani is veled a legjobb.
Kölyök, fogalma nincs még arról, hogy mekkora, hogy mekkora erővel tud beléd szállni így 5 hónaposan, a harapdálás is játék neki, így kommunikál.
Persze nem azt mondom, hogy tűrd el neki, mert ha sok, akkor állítsd le, tanulja meg szép lassan a határokat, csak semmiképp se magyarázz bele olyan butaságokat "hogy biztos nem tekint falkavezérnek" és hasonlók, mert pont, hogy hozzád kötődik ezek alapján a legjobban és ezt a bizalmat kár lenne szétzúzni csak azért, mert valaki 1947-ben azt gondolta, hogy innen-onnan összeszedett, egymásnak idegen farkasok összezárva pont úgy fognak viselkedni, mint a kb. 10.000 éve domesztikált kutya....
Akkor még van egy kevés időm. Kezdhetek hajfestéket venni a jövőben kialakuló ősz szálakra. 😅
Egyébként természetesen nem hagyom neki, hogy harapjon. Az ugrálásnál meg nem figyelek rá és kivárom, hogy lenyugodjon. Rengeteg türelem kell az tény. Csak nem értettem miért pont nálam van mindez. :) De köszönöm a válaszokat mindenkinek.
Ugyanezt csináltam, amikor ugrált rám. Nem figyeltem, hátat fordítottam... nem hagyta abba, ugrált, és ráadásul szakította le rólam út közben is a pulcsimat (több volt a rajta szakadás, mint amennyit fedett, de már olyan elkeseredett voltam, hogy nem érdekelt, úgy mentem). Rászóltam én milliószor, szépen, rondán, ordítva is, egyik sem érdekelte, nagyon boldog és izgatott kutyaként meredt rám, aztán folytatta néhány méter múlva. Basszus, így utólag visszagondolva akkoriba többet ugrált mint normálisan sétált. xd
6-os hsz voltam.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!