Vonaton lehet a kutya ölben?
Kistestu kutyam van, en vonaton mindig taskaban utaztatom, es a taskat teszem az olembe, abban ugye a kutya, de be van zarva, a feje se log ki, persze nyugi; kap levegot, mert nem teljesen zart a taska, sok a szunyoghalo-szeru anyag rajta. Nem szeretem a foldre rakni, mert nincs sok hely, belerugnak, rataposnak, akarmi.
Altalaban eszre se veszik, hogy allat van nalam, csendben van :D
En amugy csak azert nem tennem siman az olembe a kutyat hordozo nelkul, mert lehet a mellettem ulot zavarja, meg akkor is, ha nem er hozza. De szerintem sincs szabaly erre, hogy igy ne lehetne az oledben.
Még mindig nem hangzott el a lényeg, hogy volt e rajta szájkosár, ha már nem volt boxban.
De még ha nem is volt rajta, akkor is, a szájkosár hiányának kellett volna problémának lenni, és nem annak, hogy az öledben van.
Nem tudok olyan szabályozásról, ami ezt meghatározná.
Ezen túlmenően, amit nem tudok, az egy kalauznak a saját hatásköre.
Mivel közfeladatot ellátó személynek minősül, elképzelhető, hogy lehet saját hatásköre, és önállóan dönthet úgy, hogy bizonyos szituáció balesetveszélyes. Tehát bizonyos kereteken belül kiegészítheti az írott szabályzatot.
Ez nem biztos, de sanszos, hogy ilyesmi áll amögött, hogy jogában áll ezt esetenként szabályozni.
Pontos konkrét infót nem tudok ezzel kapcsolatban, úgyhogy a legtöbbre azzal mész, ha a környezetedben elérhető legnagyobb állomáson segítséget, és felvilágosítást kérsz ezzel kapcsolatban.
Kérheted, hogy az erre vonatkozó szabályokat nyomtassák ki neked, mert xy járaton, meghatározott időpontban, emiatt rendre utasítottak, stb stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!