Másnál sem opció egy menhelyi kölyök? (Bővebben lent)
Én szívesen fogadok örökbe kutyát, de igazából semmi extrát nem ad nekem, hogy kölyök korától én nevelem. Van felnőttként befogadott és kölyökként vásárolt kutyám is, mindkettőt egyformán szeretem.
Keverék kiskutyát viszont egyáltalán nem fogadnék örökbe, mert jobb szeretem, ha tudom mire számíthatok (méret, temperamentum stb), egy felnőtt kutyánál ez látható, fajtatiszta kölyöknél is tudja az ember milyen lesz a kutya. Aktuális egy új kutya és mindenki meglepődik, hogy inkább a felnőtt kutyákat preferálom, sőt a menhelyi kölyökkutyát kizártam teljesen. Ismerősömnek van egy mentett kutyája, kölyökként pulinak nézett ki, tényleg akár fajtatisztának is elment volna képek alapján, méretre 10-15kg közöttinek mondták felnőttként, erre lett belőle egy fekete óriás schnauzer jellegű kutya 34 kilóval :D
Szóval én vagy fajtatiszta kölyköt veszek, vagy felnőttet fogadok örökbe. Más is van így ezzel?
Szerintem is zsákbamacska a kölyökkeverék, ha nem ismertek a szülei, de még úgy is érhetnek meglepetések.
Én keveréket csakis felnőtként hoznék, mert akkor mát ismert a mérete, jelleme, mozgasigenye, így jóval nehezebb mellényúlni
Nekem is felnőttként mentett kutyáim voltak/vannak. A kölyök és felnőtt mellett is vannak érvek és ellenérvek, azt már leírták. Én azért fogadtam felnőttet örökbe, mert nehezen tudtam volna megoldani a kölyök megfelelő nevelését és a meglévő kutyám mellé sem akartam egy pörgős kicsit, mert ő nem nagyon szereti őket, ezért egy korban hozzáillőt választottam és nem bántam meg, mert az első pillanattól kezdve jóban vannak egymással.
Mielőtt valaki kutyát vállal nagyon sok szempontot kell figyelembe venni és rengeteg kutyát visznek vissza menhelyre vagy dobnak ki egyszerűen azért, mert az első impulzus alapján magukhoz veszik őket, legyen az menhelyi vagy vásárolt, aztán az együttélés során derül ki, hogy nem illik hozzájuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!