Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 1,5 éves & 12 éves kutya...

1,5 éves & 12 éves kutya mellé fajtatiszta kölyök vagy fiatal/felnőtt menhelyi keverék?

Figyelt kérdés

A kölyök kb 10 hetesen kerülne hozzánk, évek óta szeretnék egy mopszot.

Konkrét kinézett menhelyi még nincs, 1-4 éves korosztályra gondoltam. Kistestűek a jelenlegi kutyáim, a menhelyi is hasonló méretű lenne.

Az idősebbik kutyánk kora ellenére nagyon fitt, nyugodtabb kölykökkel remekül kijön. A mopsz nem egy pörgös típus, így szerintem minden rendben lenne. A kicsi is mellette nőtt fel, mai napig játszanak.

A fiatal barátságos, játékos, konfliktus kerülő, de ha kell kiáll magáért. Kölyökkel és felnőttel is biztosan hamar megtalálná a közös hangot. Nem tolakodó, türelmes, de érdeklődő.

Igazából, ha nem az álomfajtámról lenne szó, akkor egyértelműen menhelyit hoznék haza, mert félénk, kevésbé szociális kutyákból is remek társat lehet faragni egy kis hozzáértéssel és kitartással. Viszont ott van, hogy évek óta vágyom a fajtára és most itt van a lehetőség. Nehéz döntés.

Mit gondoltok?

2020. nov. 8. 21:17
 1/3 anonim ***** válasza:

Én a menhelyit választanám :)

Esetleg a fajtamentőknél nézz körül, de mopszok pl pont vannak menhelyeken is, elég gyakori fajta. Követem a városom menhelyének a Facebook posztjait, és ott is épp pár hete talált gazdira egy mopsz :)

2020. nov. 8. 21:21
 2/3 anonim ***** válasza:

Hát a mopsz pont egy kényes fajta...

A jó tenyésztőt is nagyon nehéz kiválasztani, szaporítóktól pedig nagy eséllyel lesz egy beteges kölyköd. (+egy undorító, kizsigerelő iparágat támogatsz)

A helyzet viszont az, hogy a menhelyen is szaporítós kutyák vannak, sanszosabb az egészségügyi probléma, mint a magatartásbeli. (de itt egy nemes célt támogatsz, megmentesz egy életet és ez hatalmas különbség) Cserébe, ezt nem zsákbamacskaként kapod meg, mert a fajtamentők minden kutyát alaposan kivizsgálnak, így igazából mégis esélyesebb, hogy egy egészséges kutyát kapsz.

Személy szerint, ha valaki nyitott az örökbefogadás felé, én azt szoktam akkor ajánlani, úgyhogy most sem tudok mást mondani :)

2020. nov. 8. 23:16
 3/3 anonim ***** válasza:

Olyan helyes menhelyi mopsz mixet láttam, hogy azt senki nem hiszi el, állítólag csivavával lett keverve, nem olyan nyomi az orra és aktívabb, mint egy mopsz, de amúgy kényelme szerető és a mosolya valami elképesztő, a legsötétebb ember is elnevetné magát rajta :D

Nem tudom ár hol láttam, de ha beírod googleba is kiad nagyon cukker mopszli mixeket, menhelyen is vannak sokan! Így 2in1 kutyád lenne ;)

2020. nov. 11. 13:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!