Segíthet a kutya szeparációs szorongásán egy masik állat?
Van egy kutyám aki nagyon kikészül, ha egyedül marad itthon.
Utána néztem, és már elkezdtünk egy "training"-et amit javasoltak, viszont ez hosszab időt vesz igénybe.
Van egy macskám aki külön helységben lakik a kutyától.
Mostanában elkezdtek barátkozni, és arra gondoltam, hogy segíthet-e a kutya szorongásán, ha esetleg a macskával van együtt amikor nem vagyunk itthon?
Köszönöm a válaszokat előre is, és az esetleges tanácsokat is várom szeretettel.
Az én kutyámnak nem segített a macska társasága.
Azt ajánlották, hogy vigyek haza még egy kutyát. Ez az ötlet nem tetszett.
2 hónap alatt értük el, hogy otthon lehet hagyni órákra.
Nem valószínű.
Viszont az nagyon is lehetséges, hogy a másik állatra is átragad a szorongás.
Nem segit, sot, egy masik kutya se segit ezen! Sanszosabb, hogy akkor aztan majd a ket kutya fog szorongani :D
Tudom,mert en is atmentem ezen es en is kerdeztem a trenerunket errol, de hatarozottan lebeszelt rola addig, ameddig problema van.
De persze ha mar ott van a macska es joban vannak, akkor hagyhatod oket egyutt, azt annyira nem hiszem, hogy a macskara hatassal lenne a kutyad. Inkabb 2 kutya kozott veszelyes ez, mert eltanuljak egymastol a dolgokat.
A 3 oras egyutt kocogasunk utani nap tok nyugodt a kutyam otthon.
Ha nincs lemozgatva rombol.
Ilyen egyszeru
Haha 5-os, nem ennyire egyszeru :D
Adj halat az egnek, mert akkor ez azt jelenti, hogy nem tudod mi a szepa. Ez aldas, tenyleg :)
Mert amugy eleg nehez, de a kutyanak foleg,mert o stresszes ilyenkor.
A testmozgas segit egy picit, de sajnos nem megoldas.
Legalabbis nalunk nem ez hozta meg az attorest, pedig jo lett volna, ha ennyire egyszeru a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!