Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit kezdjek a kutyám szeparáci...

Chimaira kérdése:

Mit kezdjek a kutyám szeparációs szorongásával?

Figyelt kérdés
Alig féléves whippet keverék kutyusomat nem igazán tudom otthon hagyni egyedül. Elég hangosan sír. Gyanítom a szomszédaim nem díjazzák, meg sztem ő sem jó kedvében csinálja. Mit lehet ilyenkor? Kíméljetek a csodálatos kutyafa§zival légyszi.

2013. jún. 4. 20:08
 1/7 anonim ***** válasza:

"Kíméljetek a csodálatos kutyafa§zival légyszi."

Jó, akkor küldje neki egy emailt, amiben felkéred a nem kívánt viselkedés haladéktalan befejezésére. Na így jó?

:D

2013. jún. 4. 20:12
 2/7 anonim ***** válasza:
Idáig hogyan próbáltál változtatni a helyzeten? Melyik napszakban mész el, és mi előzi azt meg, amikor elhagyod a lakást? És mit csinálsz, amikor hazamész?
2013. jún. 4. 20:16
 3/7 anonim válasza:
A legtöbbször azért sír a kutya otthon, mert ő a "falkavezér", és gyakorlatilag nem tud mit kezdeni azzal a helyzettel, hogy ő marad otthon... és nem tudja mi van a gazdival... INNEN érdemes kiindulni... Kivívni a kellő pozíciót! Bevezetni szabályokat stb.. (pl legyenek olyan helyek ahová ő semmilyen körülmények közt nem mehet és ezt nem fizikailag kell megakadályozni. Ezután érdemes a "semlegesítés"-hez folyamodni! Azaz elmész, és vársz amíg ő abba hagyja az ugatást és megnyugszik, majd visszamész és jól megdicsérgeted... Egyre kevesebb ideig kell majd várnod, és rájön hogy nincs miért félteni mert úgy is hazajössz!
2013. jún. 4. 21:14
 4/7 anonim ***** válasza:
2013. jún. 5. 08:41
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat igen tudom, h mi a helyzet ezzel a falkavezér dologgal és eddig is nagyon odafigyeltünk, h legyenek szabályok, vannak tabu helyek is. Mielőtt elmegyek hozzá se szólok, mert előtte vizslám volt és mindig agyon szeretgettem meg nyugtatgattam és azt hiszem ezzel méginkább felingereltem. Az is fontos lehet talán hogy ezt a szegény kicsi lányt az utcán találtam nemrég. Éhezett a tesójával együtt. Befogadtuk, de sztem bánthatták, mert napokig imádkozni kellett neki, h be merjen jönni a lépcsőház ajtaján. Talán nem érzi még biztonságban magát? A kajáját is mindig elviszi a konyhából a kis helyére..pedig elég sokat kap mégis mintha féltené.
2013. jún. 5. 15:39
 6/7 anonim válasza:
Valószínű akkor még nem szokta meg eléggé a helyet! S még nincs olyan kapcsolat köztetek. De ha mindent betartasz, akkor ennek rövid időn belül változnia kell ;)
2013. jún. 8. 09:14
 7/7 A kérdező kommentje:
köszönöm... :)
2013. jún. 10. 12:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!