Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Meg lehetne barátkoztatni egy...

Meg lehetne barátkoztatni egy eddig kinn tartott kutyát a benti léttel?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy 10 éves kutyám, egy nagyon okos jó nevelt kutyáról van szó, sokat járunk túrázni, terelni, régebben agility versenyeken is részt vettünk, meg mindenféle dolgot csináltunk így együtt, csak már idősebb, így marad a túrázás, meg a kevésbé terhelő hobbik. 9 éve fogadtam örökbe őt, előtte ideiglenes gazdájánál benti kutya volt. Jelenleg a szüleimnél van, én azonban most a munkám miatt az egyetem után februárban elköltözöm onnan, és valószínűleg albérletbe megyek. Szeretném magammal vinni a kutyát, de félek hogy nem bírná a benti tartást. Elég nagy bundája van, és otthon is pár perc benntartózkodás után már menne ki az udvarra. Nem tudom hogy lehetne ezt megoldani, én home officeból is tudok dolgozni, így tudnék otthon lenni míg átáll erre az egész új életmódra. Szobakennelje van, szereti is, csak amiatt aggódom, hogy streszes lenne neki a benntartózkodás. Van erre bármi ötletetetek? Egy mudiról van szó amúgy.

2022. okt. 18. 11:25
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
26%
Hát ha csak annyi a baja szerinted, hogy szüleidnél melege van a lakásban, van egyszerű megoldás. 20 fokot kell tartani bent télen, máris nem lesz melege. Neked is egészségesebb. Nyárra meg csináltatni kell klímát.
2022. okt. 19. 06:35
 12/18 anonim ***** válasza:
68%

Kérdező! Ugyanez a probléma, csak 13 éves mudim van.

5 éves koráig sokat volt bent. Azóta a küszöböt se lépi át. Nem hajlandó bejönni. A szőre hatalmas, melege van.

Nekem is el kell majd hoznom panelba,mert anyukám beteg lett. De fogalmam sincs, hogy fogja a kutya bírni...Valószínűleg sehogy...

2022. okt. 19. 06:54
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Ha fokozatosan fűtötök (ami a mostani rezsiköltségek mellett még pénztárcabarát is), akkor meg fogja szokni a kutya a melegebbet. Nyáron is elvan kint, gondolom, akkor is meleg van, annyi meg nem lesz bent a lakásban. Majd legfeljebb nekiáll vedleni. Amit a kérdező írt arról, hogy a szüleinél nem nagyon van foglalkozva a kutyával, ő pedig aktívabban foglalkozna vele, az szerintem az elhozatal felé billenti a mérleget, főleg úgy, hogy a home office is megoldható, tehát nem lenne egyedül bezárva hagyva sokat.

Ami még eszembe jutott: emeleti lakás? Lift van (és működik)? Mert az viszont valós probléma, hogy egy idősebb kutyus a lépcsőzést nem feltétlenül bírná ill. tenne neki jót, akkor is előfordulhat, ha most látszólag semmi baja az ízületeinek.

2022. okt. 19. 11:46
 14/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Mint írtam ez kb februárban lesz esedékes, így lakást még nem néztem, de majd igyekszem olyat találni ahol van lift vagy földszinti a lakás. Ha más nem, akkor majd viszem ölben, annyira nem nehéz a kutya. :D

2022. okt. 19. 13:53
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Hidd el, megterhelo cipelni napi haromszor-negyszer-otszor (ha valami miatt tobbszor kene kimennie) le-fel.

Nekem sokszor a 7 kilos tacsko keverekemet is megterhelo volt mar cipelnem, amig nem liftes hazban eltem. Bar lehet csak en vagyok tul gyenge, de hulla faradtan este 11-kor mar nem volt oszinte a mosolyom a lepcson 🤣

A lift vagy a foldszint mindenkeppen legyen elsodleges szempont, ha vinni akarod a kutyat. De en inkab a liftre szavazok, laktam foldszinten, azt nem szerettem, hideg volt, zajos volt, tobb volt a por, stb.

2022. okt. 19. 13:58
 16/18 anonim ***** válasza:
28%
Muszáj magaddal vinned, te úgyis az egyetemen leszel, addig szegény kutya meg ott marad egyedül. Ne vidd magaddal!
2022. okt. 19. 22:22
 17/18 A kérdező kommentje:
Mit nem értesz a kérdésen? Most vagyok az egyetemen, utána dolgozni fogok, emiatt költözöm el. A munkám pedig 4 nap Home Office egy nap bejárás az irodába.
2022. okt. 19. 23:07
 18/18 anonim válasza:
100%
Szerintem viheted. Egy idő után megszokja majd a kutyus,a szőre is alkalmazkodik majd hozzá és jobb lesz neki ha a gazdi közelében van. A lépcsőzés elkerülése meg fontos de megoldható szempont.
2022. okt. 20. 20:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!