Hogyan barátkoztassuk össze a kutyákat? Egyik ugat másik fosik
Adott egy 4 éves palotapincsi és egy 8 hónapos tacskó.
Nem tudjuk őket összespanoltatni, mert a tacsi ugat mert annyira izgatott, nem agresszív mert mas kutyákkal is ilyen először aztán játszanak ha oda tud menni.
A pincsi pedig nem érti, és kifut a világból és elbújik...:(
Mindkettő kan és ivartalanítottak. Pórázon próbáltuk a tacsit de a másik ugye elfut. Elengedni nem merjük, hátha a pincsi odakap félelmében:(
Ötletek?
A tacsit megkéne tanítani kulturáltan viselkedni. Nem jó hogy ennyire vehemens.
Ha barátkoznj akar akkor nyugodtnak kell lennie.
Egy kutyasuli jót tenne neki.
Azt nem írtad, hogy mióta kísérleteztek?
Egyébként csodálkozom, mert a felnőtt kutyák fel szokták ismerni a "gyerek" kutyát és annak megfelelően kezelik.
Ráadásul nálatok még nagyjából méretre is hasonlóak.
Mondanám, hogy a lelkes tacsinak eleinte valami nyugtató, de nem tudom, hogy 8 hónapos korban ez adható e?
Valaki biztos tudja mi a neve, én csak hallottam róla, de akár rá is kereshetsz.
Nálunk volt, hogy egyszerre 5 kutya is csövezett - soha nem tudtunk elmenni egy nyomorult, kóbor állat mellett sem - és mindig cirkusz mentesen összeszoktak,...igaz, az újonnan jöttek mindig behódoltak és kölyök nem volt köztük.
Nincs valami szájkosár(ka) a pincsinek, amit rátennétek, hogy ne tudjon harapni? Aztán póráz nélkül, de felügyelet mellett, hadd szagolgassák egymást! A pincsit hagyni kell elbújni, majd előkerül és a maguk tempójában megismerik egymást.
Nálunk legalábbis így volt.
Akkor vegyél. Az a legkevesebb.
Elmész a boltba és veszel egyet.
Vagy addig különtartjátok őket amíg nem lesz kutya suli.
Szerintem is a szájkosár lenne a megoldás, mert a tacsi fiatal, játékos, kár is lenne megtörni, mert a pincsi kicsit dilinyós.
Szájkosár egyébként mindenképpen kell, mert járműre nem is engednek fel anélkül, akármilyen kis öleb a kutyád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!