A kutyámban kullancsvan és elég nagy a nyaka közelében nem tudjuk kihuzni tacskó kutyám van olyat 15 kg -20 kg között van megisharapott nagyn nagy kullancs szerintetek kifogjönni? a kullancs magátol?
7! Ilyen butaságot NE terjessz!
A kullancs lassan eszik. De ha teleette magát,leesik és megy petét rakni.
Ezért kell a kiszedett kullancsot mindig megölni. Nem csak elhajítani. Én elégetem mindig. Abból nem kel fel.
Biztos, hogy kijön, de azért szokás még "fissibe" kiszedni, mert úgy kisebb valószínűséggel fertőzi meg a kutyát.
Kezdj el foglalkozni a kutyáddal, nagyon gáz, hogy egy kullancs kiszedés miatt megharap...
Ha tényleg ekkora tacskód van, az durván el van hízva. [link]
A kullancs kiesik, de jobb eltávolítani, van erre csipesz meg kanál is, én az utóbbit jobban szeretem, nekem az egyszerűbb, de eddig csak egyszer kellett használni. Ha a kutya nem fájdalom miatt harapott (van ilyen), akkor meg nevelni is ideje lenne elkezdeni.
Elvileg a nagy kullancsok jönnek ki könnyebben, nem fáj annyira a kutyának. Ám nekem is gyanús, hogy nem kullancsot fogtál...
Mivel facebookon már több állatorvostól is olvastam a jelenségről, hát biztosra megyek:
A kan kutyáknak is van mellbimbója, ugye nem azt akartad kiszedni? Mert akkor amúgy tök érthető, hogy szerencsétlen tiltakozik.
Mi az, hogy nem tudod kivenni? Inkább benne hagyod? Milyen gazda vagy mégis te?
Mi az, hogy megharap? Miért nem neveled? Minek kellett a kutya, ha nevelni lusta vagy, ha a kullancs elleni védekezésre nem költesz, ha ennyire spórolsz a kutyák és ha baj van, még le is sz..rod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!