A kutyámban kullancsvan és elég nagy a nyaka közelében nem tudjuk kihuzni tacskó kutyám van olyat 15 kg -20 kg között van megisharapott nagyn nagy kullancs szerintetek kifogjönni? a kullancs magátol?
Biztos kullancs? Lehet pl. szemölcs is
Vigyétek állatorvoshoz, és egy kutyasuli se ártana
Én a kutyám “ujját” akartam egyszer kiszedni, mert kullancsbak néztem (még kicsi voltam), szóval csak azért írom, mert ha szemölcs ahogy elöttem írták, akkor nyílván nem tetszik neki, hogy piszkálod.
Vidd állatorvoshoz ö tudni fogja mi az és kiszedi, ha kullancs.
15-20 kilos tacskod van? Na most vagy nem vagytok normalisak es hagytatok igy elhizni, vagy az nem tacsko, csak valami keverek.
Remelem az utobbi.
Amugy meg kutyara akkor szajkosar, ha megnevelni se sikerult eddig, aztan ha tenyleg kullancs, ugy majd ki tudjatok szedni.
De jo lenne elkezdeni vele foglalkozni, mert ez nem palya, hogy hozza se lehet erni harapas nelkul.
Kullancs kiszedő nélkül nagyon nehéz kivenni, én nem próbálkoznék…
Van ez a Nexgard Spectra tabletta én tudom ajánlani a havi alkalmazását, bár állítólag hosszútávon káros a májra…
Viszont a kullancs, bolha, férgek is károsak és ez nagyon beválik ellenük.
Az én kutyámban így ősszel van, hogy 30 kullancs is van egyszerre, ha megkapja ezt, akkor 1-2 napon belül kiesik az összes.
Kb. 1 hónapig hat.
Az enyémnek még soha nem lett komolyabb baja kullancstól, nem fertőződött meg semmivel, rendszeresen nézi orvos… De már volt benne sok száz.
Viszont a kullancs magától nem fog kijönni, max átmegy a teste egy másik részére.
20 kilós tacskó? Ne viccelj, a skót juhászom nincs akkora súlyú, pedig nem sovány.
Ha kullancs, ki fog jönni magától idővel, de közben megfertőzheti a kutyát betegséggel. Érdemes lenne állatorvostól megtanulni a kullancs kiszedésének technikáját, és megnevelni a kutyát (kutyasuli? kiképző?), mert abszurdum, hogy ilyesmi miatt megharapjon titeket.
Sajnos lattam en is mar menhelyen 19 kilos tacskot, persze szapis volt az is, de max 10 kilonak kellett volna lennie.
Fu, brutalis, tenyleg, mint egy hordo. Alig tudott menni, szivem szakadt meg erte. Szerencsere mara mar jo kezekben van, mert orokbefogadta egy nagyon kedves par es sikerult szepen lefogyasztani.
En annyira nem ertem, hogyan lehet igy elhanyagolni egy kutyat. Mert az is elhanyagolas, ha kontroll nelkul minden moslekot megetetsz vele.
Szo szerint halalra lett volna etetve, ha marad az eredeti gazdanal.
Nem esik ki magától. Parazita. Ez a lényege.
Állatorvos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!