Melyikkel jövök ki olcsóbban? Foresto+milprazon vagy egyéb tablettás megoldás.
Most forestot használunk és milprazont ez így bolha, kullancs, szívféreg, tetű ellen véd. Foresto kb 1x egy évben 10 ezer ft a milprazon pedig 2 ezer havonta és már ugye sajnos egész évben kell adni neki. Tehát ez így kemény 34 ezer ft minden évben. 20 kg a kutya és rövidszörű.
Nem tudom a nexgard és a B betűs mennyibe kerül és melyik mit csinál. Köszi a válaszokat.
Ha találsz másik fajta készítményt mindenképpen olvass róla véleményeket.
Pár ezer forint nem ér annyit, hogy kevésbé hatékony megoldást válasszunk a kedvencünk számara.
Itt vannak árak: [link]
De olcsóbban nem nagyon lehet kihozni hogy minden ellen védve legyen.
Tabletták amik minden élősködő ellen védenek: Nexgard Spectra és a Simparica Trio
A sima Nexgard és a Bravecto kullancs bolha ellen véd, és mellé kell a milbemax vagy milprazon.
A nyakörvről ugyan úgy bekerül a szer a kutya szervezetébe, így a májába, veséjébe is. Ami felszívódáson alapul, az mind ártalmas hosszú távon a kutyára is.
Ha bevált a nyakörv, maradj annál, de az sem egész éves, csak 7 vagy 8 hónapos (csak egyszer használtam, nálunk nem vált be, tele volt a kutya kullancssal tőle, lett is babéziás mellette).
Viszont a szívféreg elleni készítményből lehet és érdemes is szünetet tartani a téli időszakban.
Az én kutyáim Bravectot (3 havonta) + Milprazont (havonta) kapnak.
A Milprazon nálunk 3 ezer Ft, a Bravecto 8 ezer Ft.
3 kutyám van, így ez nekem évi 204 ezer Ft-ba kerül. Egy kutyával számolva 68 ezer Ft évente.
Hát tudtommal pont a szívféreg az amit egész évben komolyan kell venni, sajnos. Mi télen pont a bolha kullancs ellen tartunk szünetet.
A Bravecto sem olcsó, de most elgondolkoztam ha abból tartunk szünetet akkor nem jövünk ki drágábban mint Forestoval... Na majd megkérdezem az állatorvost. Köszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!