Mindennél jobban szeretnék kutyát, de nem tudom milyen fajtát válasszak, miért?
Lassan 3 éve szeretnék kutyát, mindig másmilyen fajta tetszik meg, és amik tetszenek egy idő után találok benne valamit, ami miatt inkább lemondanék arról a fajtáról.
Bármilyen kutyát képes lennék szeretni, ezt tudom magamról.
Lehet csak túl kritikus vagyok?
Ti tapasztaltatok ilyet kutyavásárlás előtt?
Örökbefogadáson is gondolkodtam és lehet az lesz a vége. Vagy esetleg lehet majd a "hű, érzem, hogy ő rám vár" érzés lesz, és az alapján döntök majd.
Esetleg tudnátok valami tanácsot adni?
Szia!
1. lehetőség: Én azt tanácsolom, szánj rá egy délelőttöt, nézz körbe a menhelyeken. Rengeteg kutyus vár gazdira. Ami nagyon fontos, hogy ne küllem alapján ítéld meg! Akit szimpatikusnak vélsz, ha van rá lehetőség vidd el sétálni, hisz a séta folyamán jobban megismered. Ha azon a menhelyen még sem volt olyan blöki, aki nem fogott meg különösebben (bár ezt kétlem) akkor próbálkozz más menhelyeknél.
2. lehetőség: Ha van egy fajta, amivel kifejezetten szimpatizálsz, nézd meg, van-e fajtamentő egyesület! Ha pl te szeretnél boxert, akkor megnézed hogy van-e (márpedig van) beszélsz velük, és elmész megnézni a kutyákat.
3. lehetőség: Ha ragaszkodsz a tenyésztőhöz, akkor nem szabad elhamarkodottan dönteni. Kerüld a jófogásos, a facebook marketplace-es, és a "fajta jellegű"-vel záródó hirdetéseket. IGAZI tenyésztőt keress, aki szűri a kutyáit, stb. Már egy kép is sokat elárul a "tenyésztőről". Tudom, a jó tenyésztő drága, akkor ha szapitól veszel (NE!) a kiskutya árának 3-4-szeresét fogod rá költeni az első hónapokban. Ha mindenképp fajtatiszta kutyát akarsz, de sokallod azt a pénzt, amit a tenyésztő elkér érte, akkor inkább ne is legyen, ha nem tudod kifizetni. Ha valami történik a kutyával, akkor mit csinálsz?
Nem tudom miből gondolod, hogy nem értek a kutyákhoz. Azért mert tanácsokat kértem az adott fajtákkal kapcsolatban?
Mindig is volt kutyám, és sohasem volt viselkedési problémájuk,mert MEG LETTEK NEVELVE... Tudom hogy a kutyakat nevelni kell, nem vagyok hülye. Nem kell lenézned, a kérdésem miatt.
Semmit nem tudsz rólam, de levontad a kövezkeztetést, hogy nekem nem való kutya...
Grat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!