Miért akarnak megtámadni a kutyák? Lehet összefüggés egy betegséggel?
Régen nagyon szerettek engem a kutyák. Mindig ahol laktam, a környéken az összes kutyussal jóban voltam, simogattam őket, beszélgettem velük.
Mostanában azt vettem észre, hogy a kutyák acsarkodva támadni akarnak engem. Ma is ahogy mentem az úton, szembe jött egy kutyasétáltató és a kutyája rám akart támadni. Kerítés mögül dühösen ugatnak.
Lehetséges, hogy azért van ez, mert nagyon meghíztam és cukorbeteg vagyok, vagy talán más betegségem is van, amit én nem is tudok, de a kutyák megérzik? Lehet összefüggés a kettő között?
Nem.
Ellenben a kérdésed alapján elköltöztél. Nem nagy kaland, hogy az idegen kutyák ellenségesek az idegenekkel.
Én is voltam elhízott, és cukorbeteg is vagyok, de nekem sosem volt ilyen problémám. :D Ez leginkább csak egy véletlen. Vagyis, az, hogy vannak kutyák, akik a kerítés mögül ugatnak, az nem meglepő. A mi környékünkön is vannak olyan kutyák, akik mindenre, mindenkire ugatnak.
Illetve az, hogy egy pórázon levő kutya ugat rád, az is sok minden miatt lehet. Például az én kutyám fél az esernyőktől. Ha lát egyet valakinél, akkor elkezd ugatni, de valójában fél, csak bátornak akar tánni. Vagy például tegnap is, sétáltunk, és egy bácsi húzott maga után ilyen kerekes kistáskát. A kutyám ugatott, de az nem a bácsinak szólt. A kutyám fél a babakocsiktól/bármilyen kerekes dologtól. Igazából eddig egyszer volt olyan, hogy a kutyám random elkezdett valakire ugatni. Sétáltunk, a kutyám megállt, és hátranézett, és csak bámulta a mögöttünk levőt, majd elkezdett ugatni. Na, az nekem is kínos volt, mert a kutyám nem akart tovább menni, csak ott bámult és ugatott. De az az adott férfi is azt hiszem dohányzott, én is éreztem rajta a szagot, szóval lehet a kutyámnak is az volt a problémája.
A lényeg az, hogy az én kutyám például félős. Még attól is megtud ijedni, ha valaki nagy táskákat cipel a kezében. Szóval lehet, hogy séta közben megijed valamitől, és azzal próbálja ezt leplezni, hogy ugat, mint a fene, de attól még nem agresszív, nem támadna meg. Sőt, ha szabadon lenne és otthoni környezetben, akkor a hátára feküdne és hagyná, hogy a hasát simogasd, csak pórázon járatja a száját.
Szóval szerintem sok minden lehet amiatt, hogy egy kutya megugat, nem feltétlen kell úgy lenni vele, hogy "ugatnak, mert utálnak".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!