Befogadnátok egy más kutyákkal szemben problémás kutyát meglévő kutyák mellé? (Kifejtve lent)
Szóval elég összetett kérdés, de adott egy kertes ház, amiben van egy beépített kennel rész kialakítva. Vadászgörény lakott benne, zárható rácsos ajtóval, plafonig végig van rácsozva (nem drótháló, fém rács), szökésbiztos. Tényleg nagy méretű részről van szó, kb mint egy gyerekszoba. Van saját ablaka is. Nem szeretnénk lebontani, mert tényleg szuper kivitelezés, de görényt sem fogunk tartani, így pedig kihasználatlanul áll.
Van már 4 kutyánk, elég tapasztalt kutyás vagyok, van/volt köztük nehéz eset. Egy kivételével mind mentett. Szocializálatlan, emiatt extra félős és reaktív is volt a csapatban.
Önkénteskedem 2 menhelyen, megismerkedtem egy olyan kutyával, aki kutyákkal nem jön ki (eddigi tapasztalatok alapján), emberekkel nagyon kedves, de már 3 éve a menhelyen él, mert ez elijeszti a jelentkezőket. Kis-közepes, 15 kg lehet, tehát nem egy "medveölőt" kell elképzelni, fizikálisan is simán megtartható. Arra gondoltunk, hogy befogadnánk a kenneles részbe. Kapna saját kisebb kanapét bentre, amire mi is ülhetünk, amikor bemegyünk hozzá. Egy külső kifutó lekerítése is megoldható számára. Egyből a benti "kutyaszobából" ajtóval nyílna a kifutó, így szabad ki-be járása lenne napközben, mint a többinek. Nyáron kutyamedencét is szoktunk kitenni, ő is kapna sajátot. Vinnénk napi 1x sétálni, ha szükséges szájkosárban, bár nem támad ki pórázról más kutyákra, nem rendez ördögűzést, mint anno a reaktív kutyánk, de kutyás területen szájkosarat és sárga jelzést kapna a biztonság kedvéért.
Tudom, hogy nem ideális, de menhelyi kinti kennelnél azért csak jobb. 1 éve ismerem és sajnos nem volt rá azóta sem jelentkező.
Ha nem tudnánk megoldani az elzárását a többiektől meg se fordulna a fejemben, hogy kihozzam, mert alapjából véve egykének ajánlják, de így úgy érzem, hogy megfelelő élete lehetne. Főhobbim a kutyázás, így sok időt töltök velük, idő es pénz sem gond. Egyik sem nagytestű, így egész jól kijövünk anyagilag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!