A kutyámnak két hét alatt most vettem meg a harmadik hipoallergén tápot... (?)
Kicsit meg kene nyugodni,ha bolhas volt szerencsetlen, kozel se biztos az etelallergia, lehet bolhaallergia is amugy, lehet atkas, lehet siman csak nagyon sokaig volt bolhas es teljesen tonkrement a bore tole...
Szoval 2 het alatt ennyifele tap ugy, hogy nem is biztos, hogy allergias, illetve legalabb 1 honapig, de inkabb 2-ig kell etetni egy tappal ahhoz, hogy megtudd, hasznal-e....ez igy tulzas :D
Amugy nalunk is van csirkeallergia, de a csirkezsir az nem problema. Szoval lehet nalatok se lesz az, ha tenyleg megis allergias, dehat ehhez ugye kiserletezni kell sajnos.
11
Szerintem félreértesz.
Eddig egy hipoallergén tápot vettem. Azt kapta, akkor még jobban vakarózott, abbahagytuk, főztem. Akkor is vakarózott.
MA vettem neki kétfélét, mert rájöttem, hogy a mai napon először vásároltban van baromfimáj.
Továbbá az előző kutyám ételallergiás volt és pontosan ugyanígy, ugyanilyen sokat (ÁLLANDÓAN) tépte, nyalta, rágta magát, főleg a lábait ill. a lábaival a fülét vakarta (ez tipikus ételallergia jel, el lehet olvasni, utána lehet nézni, nekem állatorvos(ok) mondta (mondták).
Nem kapkodok annyira, mint amennyire látszik. :)
Köszönöm szépen mindenkinek.
Megpróbálok megnyugodni, de ISZONYÚ, amikor éjjel-nappal tépi magát... és engem is zavar ezzel... (állandóan a seggemben van és hallom, látom, sőt, ébresztett is már fel emiatt 😥😥).
Lehet, hogy rám allergiás?
Vannak pszichés betegségeim...
Az előző kutyámnak extrém érzékeny idegrendszere volt, a doki első pillanatban azt mondta, hogy nagyon nagy gondok lesznek... És ő akkor még csak 2 hónapos volt. (Akkor került ugye hozzám.)
Az új kutyus 2 éves körüli és egyértelműen bántalmazott kutya, a ffiaktól retteg. (Én nő vagyok.)
A bőrproblémákra kiegészítő kezelésként vannak nagyon jó samponok és mint már írták, egy-két hónapig kellene csak egyfajta tápot (semmi juti!!!) kapnia, hogy lásd, hogy mennyire hatásos.
A royalnak egyébként nagyon jó a hipo tápja, a saját szememmel láttam a változást egy menhelyi kutyánál...
Sokaknak meg a nyers etetés hozza meg a kívánt hatást.
17
Köszi.
Persze, kezdet kezdetétől nem kapott jutifalatot. Nem is fog.
Hát most itt vagyok a baromi nagy dilemmában, hogy melyiket kapja.
A Trovet hipoallergén tápjai kiesnek, mert hosszú távon nem tudom velük etetni, borzalmasan drágák (és nem is ette).
A mai napon vetteket mindkettőt felfalta (kapott hozzájuk rizst és sárgarépát is).
Az egyik volt ugye a Royal Canin Hypoallergenic, a másik meg a VetLife Hal & Édesburgonya.
És valaki itt javasolta az Eukanuba gabonamentes lazacosat.
Most melyiket válasszam? Nagyon nehéz eldönteni.
(Az előző kutyámnak a Royal Canin volt az összes közül a legrosszabb.)
folyt.
Nyers etetés teljesen kizárt. Azt egészen biztosan nem szeretném.
Hat akkor logikus, hogy azzal kene etetni, amit nem csak par hetig tudsz fizetni, hanem akar evekig.
Nekunk amugy a trovet nagyon bevalt, de a kutyam 5 kilos, igy nem halok bele az etetesebe, mindegy mennyibe kerul, ekkora kutyanal ez nem tema.
Azzal etess, amivel tudsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!