Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért nem ismeri senki a...

Miért nem ismeri senki a Mudit? Magyar fajta pedig.

Figyelt kérdés
Ilyen ritka, vagy miért? Akárki kérdezi, milyen fajta a kutyám, és mondom hogy Mudi, senki sem hallott róla.

2022. szept. 17. 20:54
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
68%
Mert ritka!
2022. szept. 17. 20:58
 2/25 anonim ***** válasza:
88%

Nem volt népszerű, agyontenyésztett "divatkutya", amit futószalagon gyártottak a szapisok.

Az én ebemeit is állandóan "korcsnak", keveréknek hitték, pedig aranykoszorús mestertenyésztőktől vettem, törzskönyvezettek voltak. Szomszéd kijelentette az istenbarma, hogy biztos "fekete róka". (nem viccelt, halál komolyan gondolta!)

Mélysötétség a köbön és még büszkék is rá, hogy 3-4 kutyafajtát tudnak felismerni, esetleg megkülönböztetni.

Amúgy meg?: Magyarországon magyar fajtát magyar ember miért is ismerne?

2022. szept. 17. 21:03
 3/25 anonim ***** válasza:
76%
Pedig nem is olyan rég még trendi fajta volt és minden 2.instaceleb ilyet akart
2022. szept. 17. 21:05
 4/25 anonim ***** válasza:
89%
Én ismerem, főleg azért, mert egy utcáról befogadott kutyánk mudi keverék. Nagyon szép kutyafajta szerintem, csak sajnos a mai világban a divatfajtákat szeretik az emberek, mert azokat lehet postolni instagramra... (persze nem azt mondom,hogy a divatfajták nem szép kuyták avgy ilyesmi, csak nem szeretem azt, hogy sokan csak azért választanak pl mopszot vagy corgie-t mert most divat...).
2022. szept. 17. 21:05
 5/25 anonim ***** válasza:
61%
Szerintem azért mert már teljesen elvesztette az eredeti jelentőségét. Míg egy magyar vizslával, talán még a mai napig is vadásznak.
2022. szept. 17. 21:07
 6/25 A kérdező kommentje:
Az enyémet is rókának nézik állandóan! Még a színe is hasonlít.
2022. szept. 17. 21:09
 7/25 A kérdező kommentje:
#5 szomorú, pedig szerintem okosabb egy border collienál is.
2022. szept. 17. 21:12
 8/25 anonim ***** válasza:
92%
Mifelénk tahóbugrisék tudnak "farkaskutyát" (ez a németjuhász), a "kicsi fehéret" (havanese-keverék), "harcikutyát" (bull típusú), "lógó fülűt" (ez egy beagle), "virslikutyát" (ez egy tacskó), a "vakvezetőt" (ő egy golden retriever) az "ugatós barnát" (ő egy yorki). Ha rákérdeznék, talán a pulit felismernék, mint magyar fajtát, de egy erdélyi kopó, egy kuvasz, egy magyar agár számukra nem létező fajta.
2022. szept. 17. 21:17
 9/25 anonim ***** válasza:
76%
7. Elhiszem, de ezek szerint valamiért még egy border colli is "divatosabb" fajta.
2022. szept. 17. 21:18
 10/25 anonim ***** válasza:
87%
Tudom, hogy egy magyar kutyafajta, de őszintén szólva a külsejét a pumiéval kevertem.
2022. szept. 17. 22:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!