Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyátok is nagyon megváltoz...

A kutyátok is nagyon megváltozott ivartalanítás után?

Figyelt kérdés
A kutyám eddig tök hiperaktív volt, tipikus "mindenlébenkanál" kutya, imádott futni, játszani, tök élénk volt. Most 4 napja ki lett ivartalanítva - kölykei lettek volna, meg volt egy nagy cisztája is - és teljesen megváltozott. Eddig azt hittem, csak a sebhely miatt, mert hogy vigyáz rá, de kezdem azt hinni, hogy ez az ivartalanítás következménye:S Túúúl nyugodt... ami egyrészt jó, mert nem ugrál, ha mondjuk valaki bejön. Másrészt viszont én szerettem, hogy pörgött. Eddig kb. kénytelen volt 100 km/h-nál lassabban közlekedni, most meg szépen lassan kullog. Ha eldobom a kedvenc játékát, kényelmesen érte fut, aztán ott hagyja a földön. Eddig meg élt-halt a játékért. Ilyen fog maradni?:S Nem azért, így szeretem, meg minden. Amikor kicsi volt, mindig arra vágytam, hogy ilyen legye, Aztán viszont sikerült megszoknom, hogy olyan, amilyen, és szerettem is:D Hogy tök más mint a többi kutyaxD Most viszont ilyen... túl normálisxD Ilyen fog maradni,:S Nekem hiányozna a régi kutyám:S:S amúgy 2 éves szukáról van szó. Kezdem bánni, hogy belementem az ivartalanításba:(
2010. szept. 25. 18:03
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
*így is szeretem.
2010. szept. 25. 18:04
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem marad ilyen, normális, hogy 4 nappal a műtét után nem akrobatikázik neked. Majd helyrejön.
2010. szept. 25. 18:05
 3/12 A kérdező kommentje:
amúgy a hangja is olyan furi lett...
2010. szept. 25. 18:07
 4/12 A kérdező kommentje:
ma elkezdett ugatni, azt hittem bejött valami idegen kutya.
2010. szept. 25. 18:08
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ne aggódj emiatt.Négy nappal egy ilyen műtét után nyilván nincs ereje ugrálni meg tombolni.Két hét kb mire úgy helyrejön,hogy olyan lesz mint rég.A mi kutyánk is csak punnyadt ivartalanítás után,aztán utána megint tartotta a szokásos 60 km/h-t,a macskavadászatról és a játékról már nem is beszélve.
2010. szept. 25. 18:25
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

4 nappal az ivartalanítás után teljesen normális viselkedés ez.

És, hogy furi lett a hangja magadnak meséled be.

Ezek után is játékos lesz.

2010. szept. 25. 18:27
 7/12 anonim válasza:
18%

Ha neked kivennék a heréid/méhed+petefészked szerinted ugyanaz az ember maradnál?

Nem valószinű, igaz?

2010. szept. 25. 18:29
 8/12 anonim ***** válasza:

Ha téged műtenek meg, akkor 6 hét pihenést javasolnak műtét után, mert idő kell a szervezet regenerálódására.

Miért lep meg, ha egy kutya műtét után 4 nappal még a műtét hatása alatt van? Még hetek kellenek a teljes regenerálódáshoz.

2010. szept. 25. 18:40
 9/12 anonim ***** válasza:

NEM, hála a jó istenek. Be sem vállaltam volna. Szuka kutyám ivartalanítottam 2 éves kora után és ugyanolyan mint volt. Ezt le is kopogom. Amúgy a kandúr macskám sem változott utána pedig őt fiatalon műtettük hogy ne nagyon járjon de egész nap megy és játszik és vadászik :D

De a te kutyád szinta 100% hogy a műtéttől ilyen. Ez egy elég nagy dolog és minden kutya máshogy bírja. Mondjuk az én kutyám már utána házat akart őrizni de azért ő sem ugrált.

2010. szept. 25. 20:16
 10/12 anonim ***** válasza:

A kutyádat nemrég műtötték, ez természetes.

Eddig két kutyámat ivartalanítottam, az egyik egy kan dobi, ő nagyon ugri-bugri volt, de amióta már lassan 3 éve ivartalaníttatuk nagyon nyugodt lett a műtét óta. Sajnos. Nála kicsit megbántam.. na, de nem dőlt összea világ. A másik egy szuka vizsla, ő semmit sem változott. Ugyanolyan "bolond", mint ivartalaníttatás előtt volt. Mókamester. :)

2010. szept. 25. 22:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!