Miért ítélik el sokan azt aki babusgatja, puszilgatja a kutyáját?
Van egy olyan dezinformáció a magyar mentalitásban, miszerint egy kutya arra van, hogy kint a kertben vagy tanyán kutyaháza előtt feküdjön, őrizze a házat, tereljen, stb.
Emellett van sok olyan ember (mint jómagam is) aki ágyban tartja a kutyát, persze nyitott ajtóval a kert fele, flangálhat fel s alá a házban, sonkás szendvicset eszik vajjal, csontokat, sültet, stb.
Miért szégyen ez? Miért szúr ez szemet soknak?
Can egy egeszseges kozeput. Se a te kutyatartasod nem normalis, se az, ha valaki egy tarsallatot kirak a kertbe 0 foglalkozassal, itt is vannak kivetelek, mert egy pasztorkutya, káj, kuvasz, kaukazusi nem valo lakasba, ha van feladata (tereles, allatok orzese, teruletorzes), akkor teljesen jol elvan kint.
Szeretem a kutyaimat, kinti-bentiek, de vannak szabalyok, nem nyalakszik, es nem agyba kapja a reggelijet arany villaval...
Ha kamu, ha nem a sztori, nekem is van egy ilyen ismerosom es undorito amit csinal a kutyajaval. A gazda szajabol eszi a tejszinhabot, ha a kutya kikopi a falatot, gazdi elnyammogja utana, viszi magaval mindenhova, hat hadd ne mondjam...
A sok videki dilije az,h a kutya kerti disz. Nekik arucikk,darab.
Mi pestiek csaladtagkent szeretjuk es tiszteljuk a kutyank.
"Mi pestiek csaladtagkent szeretjuk es tiszteljuk a kutyank."
Az... Azért látni annyi láthatóan ideggyenge, már mindenre ugató szerencsétlen állatot, akiket a póráz végén ráncigálnak a háztömb körül a betonon, mert a 30 m2-en levő falbámuláson kívül ez az egyetlen szórakozás nekik.
Ez nem Pest/vidék függő, hogy ki hogy bánik a kutyával.
Egyetértek. Amúgy ez egy troll kérdés. Mégis ki eteti és itatja ágyból a kutyát!? Jó vannak ilyen undorító emberek, de amúgy 17essel egyetértek.
Nekem tibeti masztiffom van, kinti kutya, de attól hogy kinti, napi 3 órákat foglalkozok vele. Hétvégén kirándulunk, nagyokat sétálunk, stb.
Én nem tartom helyesnek azt ahogy te tartod a kutyád, de akinek ez jó...
Mondjuk azt tegyük hozzá hogy ez a kutyának nem feltétlen jó. Vajas szendvics, sült... Én Brit care tápot sok neki, Animonda nedvestápot, és vizet. Ennyi. És a kutyám boldog, és élvezi az életet.
Visszatérve. Mire volt a kutya régen!? Őrzésre, védésre, kártevőirtásra, vadászatra, vadjelzésre, nyáj őrzésére (pásztorkutya, juhászkutya), terelésre, nyomkeresésre, apportirozásra, vad nyomon követésére, stb... Nem arra hogy még a seggét is kiny@ld.
De mindegy. Mindenki úgy tartja a kutyáját sajnos vagy nem sajnos ahogy akarja, szóval mindegy, a kérdező egység fogja tapsra kitenni a kutyát a kertbe...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!