Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Fajtiszta vagy fajtatiszta?...

Fajtiszta vagy fajtatiszta? Többi lent.

Figyelt kérdés

Sziasztok. Találtunk egy gyönyörű szép labi kiskutyát. Nagyon vágyik rá a család. A szülei törzskönyvezettek, a kislány amit elszeretnénk hozni nem. Persze ez nem is baj nekünk. De! nem tiszta színű.. Ez baj? Valami mégsem jó? Tehát van egy gyönyörű kiskutya aki majdnem teljesen barna, de mégis van benne egy kis fehér folt. Elvileg őket hívják színhibásnak

....

Attól, hogy nem tökéletes..... a színe még labi? Nem szeretnénk később csalódni, hogy nem jól választottunk..

2022. szept. 2. 00:49
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
100%
Ha 4 lába van és ugat, akkor megnyugodhatsz, fajtiszta! :)
2022. szept. 2. 10:52
 32/42 anonim ***** válasza:
100%
30. Igen de az attól még nem helyes. A faj az kutya vagy macsak. Ezt próbálja viccesen szemléltetni 31. és ezt írtam le 19-ben is.
2022. szept. 2. 11:11
 33/42 anonim ***** válasza:
36%
Elképesztő, mennyi válasz van egy ilyen banális kérdésre. A faj az a kutya, (canis lupus familiaris), azon belül vannak fajták. Még csak nem is alfajok, hanem fajták. (Angolul breed.)
2022. szept. 2. 11:17
 34/42 anonim ***** válasza:
100%
#33. Itt a kérdező nem arra volt kíváncsi, hogy melyik verzió a helyes, melyik mit jelent, ő egy konkrét esetben kért tanácsot, ami ott van a leírásban, erre vár választ, nem grammatikai meghatározást.
2022. szept. 2. 11:20
 35/42 anonim ***** válasza:
17%
#34 csak hülye a kérdés. Kutya, amennyiben nem vad farkas volt valamelyik felmenője, fajtiszta. Fajtatisztaságról meg bőven volt leírás. Mégis megy itt a szájtépés, miközben a kérdés fele teljesen invalid, ha nem farkaskutyáról beszélünk, akkor nincs olyan kérdés, hogy "fajtiszta".
2022. szept. 2. 11:25
 36/42 anonim ***** válasza:
68%
Ha csak okoskodni meg kötözködni akarsz, minek írsz? Nem kötelező ám ha csak cseszegetni akarsz mást..
2022. szept. 2. 11:39
 37/42 anonim ***** válasza:
0%
#36 mert ennek a válasznak is annyi értelme volt. Nézz körül, az egész gyakori azért van, hogy amikor már nincs kedve az embernek adott facebook csoportban f*szkodni, megteszi itt névtelenül. Te is ezt cisnálod perpillanat.
2022. szept. 2. 11:58
 38/42 anonim ***** válasza:
100%
27-es, a 25-ös vagyok. Nem vagyok én tudatlan, ismerem jól mivel jár egy alom. Egy normális tenyésztőnél meg is fizhetném mindezeket. De annál, akinél besikerül, vagy mondjuk felelőtlenül, mindenféle háttér nélkül szaporít, mert azt gondolja, ha ott van két törzskönyv, akkor már lehet, na azoknál nem vagyok hajlandó ezt megfizetni(ezért nem is vennék tőlük). Igazságtalan lenne azokkal a valódi tenyésztőkkel szemben, akiknek egészen a pároztatástól (sőt, még előtte, a megfelelő egyedek kiválasztásától) kezdve szívük-lelkük benne van, hogy a lehető legjobb genetikájú almot hozzák le. Na, hát így értettem, hogy pénzt nem lenne pofám kérni az eladó helyében.
2022. szept. 2. 13:40
 39/42 A kérdező kommentje:

Azta. Nagyon szépen köszönöm ezt a rengeteg választ. Persze aki lehurrogott annak is, hátha szebb lesz a napja. :)

Egyébként nem adja drágán a kutyust, és megnyugtatok mindenkit, hogy nem szaporításra kell. Amint eléri azt a kort, hogy műthető legyen természetesen ivartalanítjuk. Felelős gazdik vagyunk! Valóban az nem mindegy, hogy a későbbiekben milyen betegségekre kell majd jobban odafigyelnünk. De sikerült egy előző alomból megnézni kutyust. Igazából teljes mértékben Labrador.

Ez álltal valószínűleg a mienk is az lesz. De ha nem, akkor is szeretni fogjuk!! Az állatok iránti szeretet nem a fajtatisztaságon múlik. :)

Még egyszer köszönöm a válaszokat. Mindenkinek nagyon szép napot kívánok. :)

2022. szept. 2. 15:02
 40/42 anonim ***** válasza:
86%

Persze hogy nem adja drágán a kutyát, mert keveréknek számít, csak úgy néz ki mint egy labrador. Nem is kérhetne értük pénzt egyáltalán. Sose értettem az ilyeneket, fajtajellegű kutya olcsón, ha egy kicsit még félretennél rá, lenne valódi tk-s fajtád. Szomszédba is volt egy alom amstaff pici, azt mondja 50 ezer egy kölyök, hát mondom inkább veszek tenyésztőtől nem sokkal drágább (ez még réges régen volt, többet ért a forint, 90 ezer körül voltak fajtatiszta kutyák).

Na mindegy, ha már beleszerettél és ő az álomkutyátok, hozzátok el, de számoljatok a betegségekkel, és legyen mindig orvosra tartalék. Reméljük nem lesz semmi baja, és tényleg labis lesz, sok szép napot vele!

2022. szept. 2. 16:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!