Udvarban élő kutyát is napi kétszer, háromszor kell elvinni sétálni?
Lassan fél éves kiskutyáról van szó. Jelenleg egy 30 perces sétától is eléggé lefárad, úgyhogy maximum kétszer szoktuk elvinni naponta, fokozatosan növelve a távot és ezzel az időt.
Ugye kezdődik a suli és naponta maximum egyszer tudom elvinni, de keddenként egyszer se. Konkrétan haza jövök, aztán megyek is, és nyolckor érek újra haza. Hétvégén illetve szünetekben lesz időm a három sétára, sőt többre is, ha arról van szó.
Tudom kompenzálni ezekkel a hétköznapokat és a keddeket? Nagy az udvar, tud futkozni, vannak játékai. A nagyim foglalkozik vele majd, ő itthon van, de egyrészt nem tudja feladni a kutyira a hámot (még nem akarjuk nyakörvvel vinni, egész szépen sétál már mellettem, de ha meglát valami újat oda akar futni, nem akarom fojtogatni nyakörvvel), másrészt már nem fiatal, és a kutyi ki tudja rántani a pórázt a kezéből. A szüleim még később érnek haza, mint én.
Pont fordítva, utolsó. Csak gondolkodj logikusan, már ha tudsz olyat.
Reggel elmegy a gyeró meg az egèsz pereputty, a kutya napi 24ben egyedul van a kertben, egy lelket se làt. Odalokik neki a kajàt ès kèsz. Ennyi volt a szociális interakciója a falkaállatnak. Ez aztàn az èlet.
A lakàskutyàval kènytelen foglalkozni a gazdàja, maskent becsinal es rombol. Illetve az èlete rèsze, nincs egyedül akkor sem, ha a konkrèt aktiv foglalkozásnak, sètànak vège, hiszen ott sertepertèl a gazdàja körül.
Fel tudod ezt így fogni? Vagy túl nehèz neked?
Nem a mennyiség a lényeg, hanem a minőség. Annak semmi értelme hogy ki be viszed a kutyát, hogyha a kertben is el tudja végezni a dolgát, elég neki 1 vagy 2 séta, amin új környezetet fedeztek fel. Játszani az udvaron is tudtok, ne legyenek elől játékai, egyedül úgysem játszik vele.
Én ha kertesben laknék, délután lenne egy nagy sétája, minimum egy órás. Ezenkívül kertben játék, feladatozás.
Aki lakásban lakik általában 3szor viszi le, ebből kettő egészségügyi, és a harmadik ami a lényeg nálatok is.
Nagytestű kölyöknél én biztos, hogy nem a minél hosszabb távokra állnék rá, elég neki napi 2 km pórázos séta-mivel még növésben van és nem kellene ezzel stresszelni az izületeit- és mellé elég ha csak kiültök a parkba, játszotok, hagyod szaglászni, trükközöl kicsit vagy játszik a többi kutyával, szóval magától mozog annyit, amennyi jól esik neki. A kutyasuli is nagyon jó.
A keddeket túl fogja élni, a lakásos kutyákat általában csak az eü okok miatt hordják olyan gyakran sétálni és napi egyszer mennek nagyobbat.
A lakásos példákat alá tudom támasztani. Igen, napi 3 a bevett séta nekünk, nyilván nem kis ölebbel, egy kopó-németjuhász keverékünk van.
Két hosszabb (1-1 óra + futtató), este csak eü.
Udvarban
Kertesben elég lenne egy hosszabb, otthon játék és tanulás. Vidéken mi is így csináljuk a goldival.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!