Hogyan álltatok át napi háromszori étkezésről kettőre?
Egyszer csak nem adsz neki valamelyik időpontban.
A vadonban sem percre és grammra pontosan ment az etetés. Ki fogja bírni.
Hát van olyan megoldás hogy lassan veszel el a középső adagból a reggeli és a vacsi javára, így szépen lassan eltűnik a középső adag vagy fogod egyszerűen ketté osztod és a felét ide felét oda rakod.
Mivel etetsz, milyen kutyát? Nekem kicsit soknak tűnik az 1800g
Nem sok természetesen ki van számolva százalékra a testsúlyához mérten. Levezethetem de szerintem nem releváns. De ha az a kérdés szempontjából, akkor leírok minden táplálkozási részletet.:)
Azt is írhatjátok hogy mekkora testűnél hány hónaposan történt az átállás, csak azért hogy megerősítsen abban, hogy tényleg időszerű csökkenteni az étkezések számát és köszönöm szépen a kérdésre a válaszokat!:)
Átállás kutyánként változó, minden kutya máshogy igényli az étkezést.
Pl. én kutyám 13kg jelenleg 9 hónapos (kb 420g az adagja)
sosem volt nagy evő, kicsi korában mikor 5-6x kellett etetni, evet magától maximum 3x hiába adtam neki 5-6x ő otthagyta.
4-5 hónaposan 3x étkezés helyett evett maximum 2x úgy hogy bele kellett imádkozni a második adagot
6 hónapos korától fogva eszik 1x egy nap, ő így igényli doki mondta hogy ezzel nincs baj, minden kutya más.
Ellenben a kutyám legjobb barátja jelenleg 1,5 éves (16kg) napi 2x eszik, 1 etetést ő nem bír ki
3 hós korig 5*
6-10 hós korig 4*
12-18 hós korig 3*
Utána 2*
Én 4 részletben, 4 nap alatt álltam át az egyel kevesebb számú étkezésre. Elvettem negyedét, elosztottam a többi étkezéshez egyformán. Másnap a következő negyedét stb.
Azért írtam intervallumot, mert nagyobb testűeknél tovább kitoltam a többszöri étkezés idejét, kisebbeknél hamarabb váltottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!