Mit szólnak ahhoz az emberek, ha egy dobermannt sétáltattok?
Megijednek tőle, beszólnak, kikerülnek? Vagy nem félnek annyira tőle?
Mik a tapasztalatok?
A 3. és a 4. válaszoló válaszát pontoztam FEL, a többivel nem csináltam semmit. Valaki más volt. Sőt, még téged sem pontozlak le. Ahogy senkit sem. Pedig nem a kérdésre válaszoltál :)
Szóval legyetek szívesek tapasztalatokat írni. Köszönöm :)
Az emberek hozzáállása a dobermanokhoz érdekel, nem?
Nos, az illető eddigi kutyákkal való tapasztalata számit, tehát egyénenként változik:
-ha van, vagy volt kutyája, teljesen más lesz a hozzáállása, mint ha csak hallomásból ismeri őket.
-ha látott egy dobermanos akciófilmet,s CSAK az után itéli meg a kutyát, persze, hogy a fajta agressziv örző-védő cselekedetei után fog itélkezni-hogy téved, vagy sem, az más kérdés.
-ha neki is van kutyája, akkor a kutyákkal való, eddigi egyéni tapasztalatai után fogja megitélni az állatot.
-ha értelmes, akkor felfogja, hogy inkább a gazdit nézze, neki a viselkedéséből tud leginkább a kutya természetére következtetni.
-ha bunkó, mindenre számithatsz.
De végül is te akarsz tartani dobermannt,s ha tisztában vagy a nagytestű kutyák nevelésének irott és iratlan szabályaival, és az szerint neveled az állatot, senkinek semmi köze, hogy milyen fajtájú a kutyád...
Én ugy veszem észre, hogy általában csodálattal néznek rá az emberek, és a dobermann az a fajta aki mellett nem lehet ugy elmenni, hogy szó nélkül hagyják. Ki igy, ki ugy. Egy szépen sétáló kutyára nincs miért megjegyzést tenni.
Nálunk szeretik a kutyáim, pedig kisvárosban lakunk. Mikor HÉV-en utaztunk szinte minden mellettünk elhaladó utasnak volt már, lesz, a családban volt, és a legtöbben még meg is simogatták:) Volt aki szerint nem is dobermann, mert az csak fekete lehet :) De a gazda hozzáállásától is nagyban függ, hogy hogyan reagál a többi ember.
Kedves A válasz megírásának időpontja: 09-24 22:36
Nekem kis "matchbox-om" van és legalább olyan precizitással és pontossággal meg van nevelve, mint a te nagy kutyád. Soha nem megy oda keménykedni a többi kutyához az utcán, és a futtatón a kedvenc "barátja" egy rottweiler kan kutyus. Úgyhogy, kérlek ne általánosíts:)
Egyetértek az előttem szólóval, az amstaffosok vagy pit bullosok csak keménykedni tudnak a kutyájukkal,bezzeg nélkülük kisegerek.És igen veszélyesek,mert nem jelzik más kutyák felé ha támad.A kitestű meg jelzi,hogy vmi nem tetszik neki. Mivel ezek a kutyák a vörös zónában vannak, szájkosár+póráz kell.Még biztosítás sem köthető ezekre a fajtákra és keverékeikre. A legtöbb kistestű kutya utálja a nála nagyobb kutyákat és ez nem neveletlenség kérdése!
Konkrét példát tudok,mikor megkérdeztem egy srácot akinek 2 pit bullja volt,miért engedi el?válasz: genetikai selejt. Na persze,biztos azért közelített felém és kereste a kutyámat,mert selejt..
Nagyon kevés a kivétel!Pl a kutyadoki Daddy-je.
A kérdezőnek pedig: sok dobi tulajdonos mondta,hogy öregkorára megőrül a kutyája és kiszámíthatatlan lesz.De egyébként szép fajta.
én vok az előző
Még vmi: az én kis "pit bullomnak" egy staffi volt a legjobb barátja,mert nyugodt volt az "energiája", valszinű a te kutyáidnak már nem az! és a kutya olyan mint a gazdija.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!