Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit szólnak ahhoz az emberek,...

Mit szólnak ahhoz az emberek, ha egy dobermannt sétáltattok?

Figyelt kérdés

Megijednek tőle, beszólnak, kikerülnek? Vagy nem félnek annyira tőle?

Mik a tapasztalatok?

2010. szept. 24. 22:16
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
Pedig nem kapsz többet, ha mindenkit lepontozol!
2010. szept. 26. 16:40
 12/28 A kérdező kommentje:

A 3. és a 4. válaszoló válaszát pontoztam FEL, a többivel nem csináltam semmit. Valaki más volt. Sőt, még téged sem pontozlak le. Ahogy senkit sem. Pedig nem a kérdésre válaszoltál :)

Szóval legyetek szívesek tapasztalatokat írni. Köszönöm :)

2010. szept. 26. 18:13
 13/28 anonim ***** válasza:
Vannak bizonyos kutyafajták amelyeknek gyakran alaptalanul rossz a hírük ezért ijednek meg az emberek ha valaki ilyen kutyát sétáltat. Nem rosszabb kutya a dobermann sem a többinél ezt merem állítani, ha kiszámíthatatlan és agresszív lesz az legtöbbször az emberek hibája. Sokan direkt azért vesznek ilyen fajtájú kutyát hogy "vérengzővé" neveljék és ez a fajta alkalmas rá ha olyan módon foglalkoznak vele kölyök korától. Ha jó kezekbe kerül, szocializálják akkor egyáltalán nem kell tartani tőle. Egyetlen dolog szól a dobermann "ellen" hogy valóban van a fajtának egy olyan génhibája ami az idegrendszerben jelentkezik és az idősebb kutyáknál előfordul hogy "bekattannak" valóban agresszívak, harapósak lesznek még a gazdájuknak is nekimennek. Ha ez előfordul akkor természetesen sajnos el kell altatni az ilyen kutyát. De ez nem minden esetben van így csak előfordul, mert van rá egy hajlamuk. Egyébként nem egyik pillanatról a másikra alakul ki a betegség, észre lehet venni a jeleit ha odafigyelnek rá.
2010. okt. 7. 23:05
 14/28 anonim ***** válasza:
100%

Az emberek hozzáállása a dobermanokhoz érdekel, nem?

Nos, az illető eddigi kutyákkal való tapasztalata számit, tehát egyénenként változik:

-ha van, vagy volt kutyája, teljesen más lesz a hozzáállása, mint ha csak hallomásból ismeri őket.

-ha látott egy dobermanos akciófilmet,s CSAK az után itéli meg a kutyát, persze, hogy a fajta agressziv örző-védő cselekedetei után fog itélkezni-hogy téved, vagy sem, az más kérdés.

-ha neki is van kutyája, akkor a kutyákkal való, eddigi egyéni tapasztalatai után fogja megitélni az állatot.

-ha értelmes, akkor felfogja, hogy inkább a gazdit nézze, neki a viselkedéséből tud leginkább a kutya természetére következtetni.

-ha bunkó, mindenre számithatsz.

De végül is te akarsz tartani dobermannt,s ha tisztában vagy a nagytestű kutyák nevelésének irott és iratlan szabályaival, és az szerint neveled az állatot, senkinek semmi köze, hogy milyen fajtájú a kutyád...

2010. okt. 8. 01:08
 15/28 anonim ***** válasza:
100%

Én ugy veszem észre, hogy általában csodálattal néznek rá az emberek, és a dobermann az a fajta aki mellett nem lehet ugy elmenni, hogy szó nélkül hagyják. Ki igy, ki ugy. Egy szépen sétáló kutyára nincs miért megjegyzést tenni.

Nálunk szeretik a kutyáim, pedig kisvárosban lakunk. Mikor HÉV-en utaztunk szinte minden mellettünk elhaladó utasnak volt már, lesz, a családban volt, és a legtöbben még meg is simogatták:) Volt aki szerint nem is dobermann, mert az csak fekete lehet :) De a gazda hozzáállásától is nagyban függ, hogy hogyan reagál a többi ember.

2010. okt. 8. 08:07
 16/28 anonim ***** válasza:
31%
minek neked doberman miért ne jó egy sima vizsla vagy németjuhász keverék kutya? nekem egy németjuhász -és labrador keverékem van nagy fekete és nagyon mutatós megjelenéssel ijesztő mert fekete és egyszerre gyönyörü is egyben hogy csillog az a hosszu fekete szőre! :)
2010. okt. 8. 08:47
 17/28 anonim ***** válasza:

Kedves A válasz megírásának időpontja: 09-24 22:36

Nekem kis "matchbox-om" van és legalább olyan precizitással és pontossággal meg van nevelve, mint a te nagy kutyád. Soha nem megy oda keménykedni a többi kutyához az utcán, és a futtatón a kedvenc "barátja" egy rottweiler kan kutyus. Úgyhogy, kérlek ne általánosíts:)

2010. okt. 8. 10:58
 18/28 anonim ***** válasza:
44%

Egyetértek az előttem szólóval, az amstaffosok vagy pit bullosok csak keménykedni tudnak a kutyájukkal,bezzeg nélkülük kisegerek.És igen veszélyesek,mert nem jelzik más kutyák felé ha támad.A kitestű meg jelzi,hogy vmi nem tetszik neki. Mivel ezek a kutyák a vörös zónában vannak, szájkosár+póráz kell.Még biztosítás sem köthető ezekre a fajtákra és keverékeikre. A legtöbb kistestű kutya utálja a nála nagyobb kutyákat és ez nem neveletlenség kérdése!

Konkrét példát tudok,mikor megkérdeztem egy srácot akinek 2 pit bullja volt,miért engedi el?válasz: genetikai selejt. Na persze,biztos azért közelített felém és kereste a kutyámat,mert selejt..

Nagyon kevés a kivétel!Pl a kutyadoki Daddy-je.

A kérdezőnek pedig: sok dobi tulajdonos mondta,hogy öregkorára megőrül a kutyája és kiszámíthatatlan lesz.De egyébként szép fajta.

2010. okt. 8. 11:30
 19/28 anonim ***** válasza:
44%

én vok az előző

Még vmi: az én kis "pit bullomnak" egy staffi volt a legjobb barátja,mert nyugodt volt az "energiája", valszinű a te kutyáidnak már nem az! és a kutya olyan mint a gazdija.

2010. okt. 8. 11:34
 20/28 anonim ***** válasza:
ha ilyen kutyát szeretnél,ne foglalkozz másokkal,az a lényeg hogy neked tetsszen és jó legyen nem? =)
2010. okt. 8. 15:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!