Sokan miért nem szeretik, ha a kutyájukat megsimogatják?
Most nem azokra gondolok, akiknek mentett vagy traumatizált kutyájuk van, mert azt megértem.
Elsősorban azokra gondolok, akiket ez valami oknál fogva irritál. Én például alig várom, hogy egy kiadósabb sétánál megsimogassák a kutyámat, mert mindenkihez oda akar menni, mindenkit megszugerál, eldobja magát és követeli a törődést. Ha nem hagytam volna már kiskorában, hogy megsimogassák, nem igényelné ennyire. Én nyugodtabb vagyok, hogy így alakult, mert nagyon sokan kérdezés nélkül odarohannak megsimogatni, egyszer egy kisgyerek rámászott, akinek az anyja még le volt maradva méterekkel… Ha nem szokta volna meg ezt, már tutira megharapott volna néhány embert… Így viszont nyugodt vagyok ha városban sétálunk, szinte mindig számítok a pofátlan emberekre, de szerencsére megtanult(unk) nekik örülni, így 3 éve alatt kb 2000 ember megsimogatta már.
Engem nem zavar, ha megsimogatják, de a kutyámat igen. Nem csinál semmit, elmegy a francba. Nem kényszerítem rá, nem várom el tőle, hogy szeresse idegenek érintését. Én sem fogdosok más kutyát, ha nagyon odajön és felveszi velem a konfliktust, akkor esetleg, de ritka.
Ha megkérdezik, azt szoktam mondani, hogy nyugodtan meg lehet próbálni megsimogatni, a kutya majd eldönti, szeretné-e. Nagyritkán elfogadja, zömmel elsétál. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!