Baj, ha mindig más kaját adok a kutyámnak? Mert hamar megunja őket.
Egy nap egyszer adok neki enni, este 7-kor. Mindig mást, mert nem eszi meg 2x egymás után ugyanazt. Szóval minden másnap tápot kap. A köztes napokon általában kb 1 kiló csirke farhátat vagy 3 doboz(összesen 900g) pástétomos kutyakonzervet vagy 1 kutyaszalámit(800g) kap. Tápból is mindig másmilyet veszek, kapott már Friskies Active, Pedigree marha-zöldség, Josera Salmon és Lamb, Fit Active fish&apple, Flatazor Elite Professional 25/16, Happy Dog Naturcroq kacsás és halas, Aldi Romeo Excellence, Orlando Pure Taste marhás.
Egy 3 éves akita-husky keverék kan kutya, 30 kg.
Azert unja meg, mert valogat es ezt te hagyod neki.
De azt csak te tudhatod, hogy ezt igy meddig akarod csinalni, illetve nem tudom, hogy a kutya pl hanyszor kakilhat egy nap, de ezek alapjan el tudom kepzelni, hogy rengetegszer, ami ugyebar nem jo. Legalabb annyi legyen mar, hogy jo minosegu tapot adsz neki, nem ilyen szarokat, mint a pedigree meg kutyaszalami, meg orlando, stb. Ezek kozul talan csak a josera ertekelheto valamennyire. Illetve farhatat remelem nem fozve adod, nagyon veszelyes.
En jo minosegu tapot adok a kutyamnak, ezen kivul kap nasinak hust, tehat ha ugy vesszuk, en se csak egyfelevel etetek, de gyonyoru a kutya, ugyhogy nekunk igy bevalt.
Igyekeztem a jobbak közül válogatni, azért egyik se egy tescos vagy büdzsés szar.
Farhátat nyersen adom.
Akármilyen tápot is kap, olyankor mindig normálisat kakil, farhát evéskor is, kutyaszaláminál is, egyedül a pástétomkor van kicsit puhább széklete, de nem annyira, hogy ne tudjam felszedni.
Akkor volt huzamosabb ideig hasmenése, mikor az alábbi tápokat kapta: Acana, Taste of the Wild, Brit Premium, N&D Grain Free.
Szóval volt olyan időszakunk, amikor a legjobbakat akartam neki adni, de neki nem vált be, pedig akkor még sokáig próbáltam ugyanazt, de 2 hét hígfosás után nem bírtam tovább adni neki.
Ezekkel meg elvan, csak változatosan szereti.
Egy éve így eszik, viszont mindenhol azt olvasom, hogy ez állandó hasmenést, fűzabálást, puffadást okoz és csak egyfajta jó minőségű táplálékot kéne ennie, azért kérdem, hogy ha nekünk eddig mégis ez vált be leginkább, akkor az rossz? Vagy csak az én kutyám nem olvasta a kutyákról szóló tanulmányokat, szakkönyveket és ő emiatt működik másképp?
A doki annyit mond rá, hogy nem ez az ajánlás, de ha neki ez így bevált, akkor biztos jó. Ha valami gond lép fel az emésztésével kapcsolatban, akkor majd kitalálunk valami számára megfelelő étrendet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!