Lány kutya ivartalanítás?
Mi hát hónaposan ivartalanítattuk. Interneten is ezt olvastam legjobb kornak, az állatorvosnál kérdezte az asszisztens is, amikor vittük, hogy mennyi idős, és ő is azt mondta, hogy ilyenkor a legjobb, majd ezt az állatorvos is megerősítette.
Én már csak azért sem várnám meg a tüzelést, mert az is csak egy szenvedés neki. Ha van lehetőség dönteni (tehát nem mondjuk egy kétéves kutyát fogadsz be, amikor már ilyen szempontból mindegy), akkor szerintem érdemes tüzelés előtt.
Mindkettő mellett szólnak érvek. A mi dokink a tüzelés előttit javasolta, mert menhelyen dolgozott és elég sok besikeredett alomhoz volt szerencséje. Más orvos az első tüzelés utánit javasolta.
Pár érv, ami elő szokott kerülni: Első tüzelés előtt: biztosan nem lesz vemhes, jobban csökken az emlődaganat valószínűsége.
Első tüzelés után: Nem zavarsz bele a növekedésébe (nagytestű fajtáknál fontosabb szempont), kisebb az inkontinencia, diszplázia és néhány (az emlődaganatnál ritkább) rák kialakulásának a valószínűsége.
Azon megy a vita, hogy a viselkedés szempontjából mi a jobb. Kinek, mi.
Azt te tudod, mekkora a kutyátok, milyen a kerítésetek (szobakutyák előnyben) és hány kóbor lovag jár felétek. Mi egyébként megvártuk az ivartalanítással az első tüzelést, de a kerti kutyánk a tüzelés alatt csak felügyelettel lehetett kint, egyébként be volt zárva a lakásba, amit eltűrt, de nem szeretett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!