Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Még nem ivarérett, meghunyászk...

Még nem ivarérett, meghunyászkodó természetű kan kutya később lehet domináns, ha ivaros marad?

Figyelt kérdés

Most 11 hónapos, még guggolva pisil, a tüzelő szukák sem érdeklik igazán, szóval ez alapján még közel sem ivarérett.

A természete egyszerűen fantasztikus, engedelmes, mindenkivel szociális, kedves, mindenkivel finoman játszik, kiskutyáknak is inkább lefekszik, soha nem durvul, ha bántani akarják inkább otthagyja a másik kutyát, nem áll bele konfliktusba, soha nem ugatott meg se embert, se állatot. Amennyire meg tudom ítélni az idegrendszere is teljesen rendben van, bizonyos helyzetekben inkább túl bátor, mint félős, de tömegben, nagy zajban se pánikol sosem.

Szeretném ivarosan hagyni, mert kiállításokon már most elég eredményes, de komolyabb célom nincs vele, csak jó, hogy van esélye komolyabb címeket is megszerezni és otthonosan mozog ebben a közegben is, nem zavarja sem a többi kutya, sem a bírók, sőt kifejezetten élvezi az ottani nyüzsgést.

Viszont a kutyasuliban rám ijesztettek, hogy ha ivaros marad, akkor el fog tűnni ez a kedves személyisége és egy csomó dominancia problémám lesz vele, ezért még most gyorsan ivartalanítani kéne.

Tényleg előfordulhat, hogy egy ennyire kiegyensúlyozott, jó kutya teljesen átfordul és esetleg agresszív lesz csak azért, mert nincs ivartalanítva?

2022. júl. 22. 13:53
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
A dominancia már kölyökkorban mutatkozik. Kamasz korban valószínűleg lesznek vele problémák, de ez normális, minden kutyánál így van. Az ivartalanítást meg dokival beszéld meg, ő jobban ért ehhez, mint a kutyasulisok.
2022. júl. 22. 14:10
 2/7 anonim ***** válasza:
18%
Lehet, ismertem több esetet is, hogy ivarosan durván megváltozott...
2022. júl. 22. 14:11
 3/7 anonim ***** válasza:
77%
Az én kutyám már kicsi korától kezdve iszonyú domináns volt, ezért ivartalaníttattam már egy éves kora előtt. De a személyisége ugyanolyan maradt utána is, csak könnyebben kezelhető lett. szerintem az alaptermészete nem változik egy kutyának attól, higy ivaros-e vagy sem.
2022. júl. 22. 14:14
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Más kutyákkal való viselkedése viszont lehet Más.
2022. júl. 22. 14:53
 5/7 anonim ***** válasza:
36%

Válts inkább sulit. A dominancia nem tulajdonság, hanem egy pillanatnyi állapot.

Lehet változás a kutya viselkedésében ivarérés után, de senki nem mondhatja azt előre, hogy a kutya egy agresszív baromállat lesz. Milyen fajta egyébként?

2022. júl. 22. 16:14
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Válts sulit. Az alapvető idegalkati tulajdonságok nem változnak.
2022. júl. 22. 17:15
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Mi a fèlènkebb kanokat, ha nem mennek tenyèsztèsbe, meghagyjuk ivarosnak 3 èves korukig is. Nem csak küllemben tesz jót, de bizony kell az a tesztorszteron. A fèlènk, labilis kanoknak ad egy kis löketet, magabiztosabbak lesznek. Most nekem van itthon èpp egy ilyen kanom, mondjuk ö tenyèsztèsben marad, de neki is kifejezetten jót tettek a fèrfi nemi hormonok. Tök kiegyensúlyozott lett. Nem kötekszik, nem verekszik, rendes maradt (ahogy elöttem is írták, ezek az idegrendszeri dolgok nem vàltoznak, adottak), de a viselkedèse sokkal magabiztosabb. Èn örülök neki, hogy kicsit megnyomtàk a hormonok.
2022. júl. 23. 21:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!